Eiken vloer schuren

Wil je je eiken vloer schuren om deze er weer als nieuw uit te laten zien? Wij helpen je graag verder. Met de beste schuurmachines en nieuwste technieken behalen wij altijd het optimale resultaat. Vervolgens kun je kiezen uit allerlei verschillende afwerkingen. Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op voor persoonlijk advies.

Waarom parket-renoveren.nl?

  • Persoonlijk advies op locatie

  • Nieuwste machines en technieken

  • Veel verschillende mogelijkheden

Wanneer moet je je eiken vloer schuren?

Om je eiken vloer zo lang mogelijk mooi te houden, moet je deze goed onderhouden. Dit doe je door de vloer ten eerste te beschermen met olie of lak en vervolgens schoon te houden zodat hij niet beschadigt. Je ontkomt er alleen niet aan dat de beschermlaag toch gaat slijten en/of beschadigd raakt. Je leeft er immers op! Wanneer dit het geval is, zijn er twee opties:

  • Is de beschermende lak- of olielaag van jouw eiken vloer nog niet helemaal doorgesleten? Dan volstaat vaak een intensieve reiniging met nieuwe afwerking. Hiervoor gebruiken we speciale deepclean machines. Op deze manier kunnen we je eiken vloer voordelig opknappen.
  • Is de beschermlaag volledig doorgesleten? Dan ontkom je er niet aan om je eiken vloer te schuren. Zo verwijderen we de volledige beschermlaag en oneffenheden. Vervolgens polijsten we de vloer en passen we de door jou gekozen afwerking toe.

Eiken vloer schuren en lakken

Kies je ervoor om je eiken vloer na het schuren te laten lakken? Dan kies je voor de optimale bescherming van je vloer. In tegenstelling tot olie, breng je namelijk met lak een beschermende laag aan óp de vloer. Zo bescherm je deze extra goed tegen vuil en vocht.

Het nadeel van een laklaag is dat je deze niet plaatselijk kunt bijwerken als hier krassen en deuken in ontstaan. Maar je kunt wel het één en ander doen om dit te voorkomen, zoals regelmatig stofzuigen!

gelakt parket onderhoud parket-renoveren.nl

Eiken vloer schuren en oliën

Wil je dat we je eiken vloer na het schuren oliën? Dan kies je voor een bescherming van binnenuit. Hierdoor behoud je de prachtige natuurlijke uitstraling van het eikenhout. Een geoliede vloer is kwetsbaarder voor vuil en vocht dan een gelakte vloer, maar kun je wél plaatselijk bijwerken wanneer je vlekken hebt gemaakt.

Overige behandelingen eiken vloer

Na het schuren van de eiken vloer kunnen we ook nog andere behandelingen toepassen, vóór we de laatste afwerking toepassen. Zo kunnen we bijvoorbeeld met behulp van ammoniak de eiken vloer roken. Doordat tannines (zuren) in het hout reageren met de ammoniak, wordt het hout permanent donkerder. Een andere bewerking die mensen met eiken vloeren vaak kiezen is verouderen. Door een speciale techniek toe te passen, krijgt je vloer een mooie verouderde look.

Traditionele eiken vloer schuren

Heb je een traditionele eiken vloer? Dan is deze gespijkerd en verlijmd. Daar kun je natuurlijk niet zomaar met de schuurmachine op werken. Daarom ‘drevelen’ we de vloer. Dat betekent dat we de spijkertjes dieper in het hout laten verzinken. Natuurlijk voegen we ook de spijkergaatjes opnieuw en vullen we eventuele naadjes en noesten.

Eiken vloer schuren en behandelen prijs

Laat je ons je eiken vloer schuren? Dan komen we graag eerst even bij je langs om te kijken wat we het beste kunnen doen. We inspecteren de vloer zorgvuldig om te bepalen hoe we een optimaal resultaat behalen. Vervolgens stellen we op basis daarvan, in combinatie met het oppervlak en de huidige afwerking een offerte op.

Neem contact op

Wil je weten wat we voor jou en jouw eiken vloer kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om al je vragen te stellen of een afspraak te maken. We staan je graag te woord!