Parket schuren en oliën

Een compleet nieuwe look voor uw bestaande vloer? Uw parket schuren en oliën brengt niet alleen een onaangetaste laag van uw parketvloer naar boven, het geeft u ook nog eens de mogelijkheid om te spelen met kleur. Een warmere tint, of juist een hele andere kleur? Wij verzorgen het graag voor u! Door uw parket te schuren en oliën geven we hem weer een uitstraling waar iedereen blij van wordt.

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

 • Professionele, grondige aanpak

 • Stofvrij schuren met de beste apparatuur

 • De mooiste 2x parketolie in tal van kleuren

 • Uw parketvloer weer als nieuw

parket schuren

Wanneer uw vloer schuren en oliën?

Het is niet altijd gemakkelijk om te bepalen wanneer uw vloer toe is aan een opknapbeurt. Typische tekenen van slijtage zijn krassen, verkleuring of een doffe uitstraling. Merkt u dat uw parket deze tekenen vertoont? Dan is het waarschijnlijk tijd voor een opfrisbeurt. Ook wanneer u gewoonweg toe bent aan een nieuwe look voor uw vloer, is uw parket schuren en oliën een uitstekende keuze.

 • U ziet steeds vaker krassen en slijtplekken in uw vloer
 • Uw vloer vertoont verkleuringen
 • U merkt dat uw parket doffe plekken krijgt
 • U bent toe aan een nieuwe look voor uw vloer

Voordelen van een geoliede vloer

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor de bescherming van een olie voor hun parket, in plaats van een traditionele lak. Het beschermt het hout van binnenuit: omdat de olie in het hout trekt, vormt de behandeling geen laag op het hout en blijven de natuurlijke kenmerken die een houten vloer zo mooi maken, behouden. En in tegenstelling tot bij een gelakte vloer kunt u de behandeling eenvoudig lokaal bijwerken!

 • Natuurlijke look en feel van het hout blijft intact
 • Uitstekende bescherming tegen vocht en vuil
 • Lokaal te onderhouden en bij te werken
parket schuren en lakken

Hoe lang duurt een parket schuren en oliën?

Hoe lang het volledige proces van een vloer schuren en oliën inneemt, is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat de vloer beslaat en de staat van de vloer. Rekent u altijd op meerdere dagen; naast het schuren, polijsten en oliën van uw vloer neemt ook de droogtijd en uithardingstijd van de olie tijd in beslag. Nadat wij klaar zijn met de behandeling, zult u nog een aantal dagen erg voorzichtig met uw behandelde vloer om moeten springen. Wij adviseren u uiteraard nauwkeurig over wat wanneer weer kan.
Voor een parket schuren en oliën kunt u uitgaan van de volgende tijdsinvestering voor een oppervlak van 40 tot 50 vierkante meter:

 • Behandeling (schuren, polijsten en olien) – 1 Dag

 • Droogtijd – 12 tot 24 uur

Hoe gaan we te werk?

Ons proces van parket schuren en oliën verloopt altijd zorgvuldig en gestructureerd. Nadat we een inschatting hebben gemaakt van de benodigde werkzaamheden, zullen we de planning uiteraard met u delen. Zo weet u precies waar u op welk moment aan toe bent!

01

Schuren

Eerst verwijderen we de oude lak- of olielaag en egaliseren we de vloer. We beginnen met grof schuren, en daarna volgen vaak twee fijnere schuurgangen. Dit zorgt voor een gladde basis voor de nieuwe afwerking. En verwijdert eventuele beschadigingen!

02

Polijsten

Na het schuren polijsten we het hout om een glad en gelijkmatig oppervlak te creëren. Dit proces bereidt de vloer voor op de olielaag en verwijdert de laatste oneffenheden in de vloer.

03

Oliën

Ten slotte brengen we onze sterke en slijtvaste 2-componentenolie aan, waardoor het hout wordt gevoed en beschermd. De olie is in meerdere kleuren te verkrijgen, en zorgt voor een duurzame en natuurlijke afwerking die het hout laat stralen.

Combineer met andere behandelingen

Naast het standaard proces van uw vloer schuren en oliën, bieden we ook verschillende aanvullende behandelingen aan. Een mooi verouderde of gerookte vloer, of de nerven van het hout meer naar voren brengen door de vloer eerst te borstelen? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden!

 • Logen
 • Roken (eikenhout)
 • Borstelen
 • Verouderen

Na het parket schuren en oliën

Zijn we klaar met uw parket schuren en oliën, dan moet de olie eerst 12 uur drogen voor u de vloer weer voorzichtig kunt betreden. En wacht zeker 24 uur met het plaatsen van meubels, omdat de olielaag nog erg kwetsbaar kan zijn! Pas na twee weken is de olie helemaal uitgehard, en kunnen ook vloerkleden en karpetten weer geplaatst worden. Uw vloer dweilen of anderszins nat reinigen is af te raden tot minimaal 1 week na de behandeling.

 • Na minimaal 12 uur: voorzichtig betreden

 • Na minimaal 24 uur: meubels plaatsen

 • Na minimaal 1 week: dweilen of nat reinigen

 • Na minimaal 2 weken: vloerkleden of karpetten plaatsen

schuren en olien parket

Vloer schuren en oliën kosten

Wat een vloer schuren en oliën gaat kosten, is uiteraard afhankelijk van het totale oppervlak dat behandeld moet worden, en de benodigde werkzaamheden om uw vloer weer in optima forma te krijgen. Wilt u meer weten over de kosten van het schuren en oliën van uw vloer? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan via onze website.

Is mijn parketvloer aan een onderhoudsbeurt toe?

Twijfelt u of het al tijd is om uw parket te schuren en oliën? Onze experts komen uw vloer graag inspecteren en vertellen u meer over de mogelijkheden. We komen altijd geheel vrijblijvend bij u thuis! Ook als u vragen hebt over de details van een vloer schuren en oliën of meer wilt weten over de alternatieven, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat we voor uw parketvloer kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.