Parketvloer oliën

De vloer is bepalend voor de totale uitstraling van uw woning. Een beschadigde en versleten vloer na jaren van intensieve belasting ziet er niet meer mooi uit en levert vaak frustraties op omdat het afbreuk doet aan uw wooncomfort. Een van de oorzaken van de versleten parketvloer is een gebrek aan het regelmatig onderhouden van de vloer. Door het parket te oliën na het schuren biedt u de vloer bescherming en zal de vloer langer meegaan. Ook wanneer uw vloer al versleten, beschadigd of verontreinigd is kunnen wij uw vloer weer tot leven brengen door deze te oliën. Wij vinden herstel de meest duurzame manier van hergebruik. Daarom geven wij, waar mogelijk, altijd de voorkeur aan renovatie ten opzichte van vervanging. Onze specialisten zorgen er met professionele machines voor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Parket oliën is een van onze basisbehandelingen die uw parket verbeteren.

Waarom uw parketvloer laten oliën door Parket-renoveren.nl?

 • Uw parketvloer ziet er weer als nieuw uit

 • Een natuurlijke uitstraling van uw parketvloer

 • Eenvoudig toe te passen

 • Kan ook plaatselijk toegepast worden. We hoeven dus niet per se de hele vloer te oliën

 • Mogelijkheid om de kleurtint aan te passen

Moet ik mijn parketvloer laten behandelen door een parketlak of olie?

Wanneer u uw parketvloer wilt laten schuren en afwerken, komt al snel de vraag of u moet kiezen voor een parketlak of olie. “Of is het überhaupt nodig om mijn vloer af te werken met een lak of olie?” Allereerst willen we benadrukken dat het afwerken van uw vloer zeer belangrijk is voor de bescherming tegen o.a. slijtage en vlekken. Daarnaast brengt het de kleur van uw vloer weer volledig tot leven en zorgt het goed onderhouden van uw vloer altijd voor een langere levensduur van de vloer.

Of u moet kiezen tussen een parketlak of olie hangt af van diverse factoren. Iedere situatie is in deze uniek. Onze deskundigen zullen de onderstaande factoren dus mee moeten nemen om een goed onderbouwt advies te kunnen geven.

 • Welke houtsoort ligt er?

 • Hoe dik is de toplaag van de vloer?

 • Hoe intensief wordt de vloer belopen (gezinssamenstelling)?

 • Hoeveel vloeronderhoud vindt u zelf acceptabel?

 • Welke kleur past goed bij uw interieur?

Wat zijn de verschillen tussen parketlak en parketolie?

Op basis van de antwoorden op bovenstaande vragen én de verschillen tussen beide afwerkmogelijkheden kunnen we in overleg bepalen wat het beste is voor uw vloer. Om het allemaal wat duidelijker te maken zetten we hieronder de verschillen op een rij:

Parketlak

VOORDELEN

 • Vuilindringing wordt geminimaliseerd

 • Weinig tot geen onderhoud nodig

 • Biedt goede bescherming

 • Hedendaagse parketlakken glimmen niet (indien u dat storend zou vinden)

NADELEN

 • Krassen in de lak zijn zichtbaar

Parketolie

VOORDELEN

 • De prachtige natuurlijke houtstructuren blijven behouden

 • Diverse kleurvariaties zijn mogelijk bij de behandeling van parketolie (vooral op eiken)

 • Biedt goede bescherming

 • Plaatselijk onderhoud mogelijk

 • Bij goed onderhoud gaat de vloer veel langer mee dan een lakvloer

NADELEN

 • Iets meer onderhoudsdiscipline nodig

Kosten voor parketvloer oliën

De kosten voor het afwerken van uw parketvloer met olie is afhankelijk van het aantal vierkante meters en de eventuele andere bewerkingen die we uitvoeren. Er zijn namelijk ook extra bewerkingen mogelijk voordat we uw vloer gaan oliën. Denk bijvoorbeeld aan borstelen, kleuren of logen. Omdat iedere situatie in deze uniek is, inspecteren wij altijd eerst uw vloer en komen wij op basis van onze bevindingen met een offerte. Nadat u akkoord bent met de offerte, zullen wij aan de slag gaan met het renoveren van uw parketvloer. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Houten vloer oliën: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij parket-renoveren.nl zijn we expert in het renoveren van uw vloer. Voor de renovatie hebben wij verschillende methodes. Voordat we uw houten vloer oliën, kunnen we de vloer ook extra bewerken. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld borstelen, kleuren of logen.
Bij het oliën van een houten vloer gaan we als volgt te werk:

 • We schuren de oude afwerklaag stofvrij van de vloer

 • Vervolgens polijsten we de gladgeschuurde vloer

 • De gepolijste vloer werken we af met de gewenste olie

We maken gebruik van een slijtvaste tweecomponentenolie, die te verkrijgen is in een ruim aanbod aan kleuren. Voor de diverse kleurmogelijkheden kunt u contact opnemen met onze adviseurs.

Verschillende afwerkmogelijkheden

Naast oliën, kunnen we bij parket-renoveren.nl uw parket ook lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren en roken. Bekijk hier de diverse afwerkmogelijkheden.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Hoelang duurt het oliën van een parketvloer?

Zodra uw vloer is behandeld met een (kleur)olie zult u voorzichtig met uw vloer om moeten gaan. Zo zult u 24 tot 36 uur geduld moeten hebben voordat u met een gerust hart uw vloer kunt belopen zonder schade toe te brengen. U kunt de vloer voorzichtig betreden, maar wacht voor écht intensief gebruik nog een paar dagen. Zorg er ook voor dat u de eerste 7 dagen na de behandeling niet gaat schuiven met uw meubels en ook geen gebruik maakt van een vloerkleed!

Kan ik mijn parketvloer zelf oliën?

Uiteraard is het mogelijk om uw vloer zelf te oliën. Maar zo eenvoudig als het klinkt is het in eerste instantie niet. Voor een optimaal resultaat dient de vloer eerst volledig gladgeschuurd te worden en volledig stofvrij te zijn. Wilt u dit zelf doen, dan heeft u de juiste machines en materialen nodig. Niet iedereen heeft dit en zal het dan uiteindelijk moeten gaan doen met beperkte middelen. In dat geval adviseren we het altijd om het door een professionele partij als Parket-renoveren.nl te laten doen. Wij beschikken over de beste machines, waardoor wij altijd het optimale resultaat weten te behalen. Bovendien weten wij precies welke methoden nodig zijn om uw vloer in de beste conditie te krijgen. Wilt u uw vloer weer als nieuw hebben, kies dan voor ons!

Hoe moet ik mijn geoliede vloer nu onderhouden?

Het belangrijkste is dat de olie, na de behandeling, tijd nodig heeft om uit te harden. Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat de vloer de eerste drie weken niet (te) nat wordt. U zult dus voorzichtig moeten zijn met water en andere vloeistoffen. Na deze periode kunt u de vloer normaal onderhouden. Uiteraard kunt u contact met onze deskundigen opnemen om u te laten adviseren over het te gebruiken onderhoudsmiddel.

Neem contact met ons op

Omdat elke vloer anders is en het soms lastig is een keuze te maken tussen de behandelingen, komen we graag langs om u advies te geven. Vul ons contactformulier in of neem contact op via info@parketrenoveren.nl of 06-2188 2016. Vervolgens maken we een afspraak om de vloer te komen bezichtigen. Zo krijgen we een goed beeld van het parket en kunnen we u advies op maat geven. Nadat duidelijk is wat uw wensen en mogelijkheden zijn, maken we een offerte op. Wanneer u akkoord bent met de offerte, zorgen we ervoor dat uw houten vloer weer zo goed als nieuw wordt!