Parketvloer schuren

Parketvloeren gaan een leven lang mee. Toch is het zo dat parketvloeren slijten, helemaal naar jaren van intensief gebruik. De parketvloer raakt wat beschadigd en gaat er minder mooi uitzien. In geval van slijtage is het niet nodig om de gehele vloer te vervangen. U kunt vaak uw vloer laten schuren en behandelen door Parket-renoveren.nl, waarna uw parketvloer er weer als nieuw uit ziet. In veel gevallen kan een parketvloer één of zelfs meerdere keren worden geschuurd en opnieuw worden behandeld. Twijfelt u of uw parketvloer geschuurd kan worden of echt toe is aan vervanging? In dat geval kunt u contact met ons opnemen en zullen onze experts uw vloer komen beoordelen en u adviseren welke behandelingen nodig zijn om uw vloer weer volledig in ere te herstellen. Wij nemen de volledige renovatie van uw vloer voor onze rekening en zorgen ervoor hij weer als nieuw zal zijn!

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

 • Specialist op het gebied van parketrenovatie

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Kosten voor parketvloer schuren, oliën of lakken

De kosten voor het schuren, oliën en/of lakken van uw parketvloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de eventueel bijkomende behandelingen die naast het schuren van uw vloer noodzakelijk zijn. Omdat iedere situatie in deze uniek is inspecteren wij altijd eerst uw vloer en komen wij op basis van onze bevindingen met een offerte. Nadat u akkoord bent met de offerte, zullen wij aan de slag gaan met het volledig herstellen van uw parketvloer. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Waarom uw parketvloer laten schuren?

Uw vloer is een van de basiselementen in uw woning. U wilt daarom ook dat uw vloer er altijd mooi en strak bijligt. Na jaren van intensief gebruik zal de vloer te maken krijgen met slijtage. Krassen, deukjes en kleurverschil zullen merkbaar worden, waardoor uw vloer steeds minder mooi zal ogen. Vervanging is in de meeste gevallen overbodig. De slijtage kan namelijk verholpen worden door uw houten vloer te laten schuren en behandelen door deskundigen. Onze professionals zijn hierin gespecialiseerd! Door uw parketvloer te schuren en de juiste behandeling(en) te geven verdwijnen alle oneffenheden aan uw vloer; de slijtage is verwijderd en de krassen, deukjes en het kleurverschil is zo goed als uit de vloer. Hiermee ziet uw parketvloer er weer als nieuw uit en zal de vloer nog jaren meegaan.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Hoe schuren we uw parketvloer?

Het mooie van parketvloeren is dat het mogelijk is om ze weer als nieuw te maken door er een klein laagje af te schuren. Op dezelfde manier kunnen ook krassen en deukjes in de vloer eruit geschuurd worden. Dit is erg specialistisch werk veel deskundigheid en inspanning vereist. Het is niet iets wat u even zelf op uw vrije dag kunt ondernemen en wij raden dit ook altijd aan om door professionals uit te laten voeren. U kunt namelijk eenvoudig de vloer nog meer beschadigen wanneer u deze onvoorzichtig behandeld. Doordat wij gebruik maken van de beste parketschuurmachines weet u zeker dat uw vloer er weer als herboren uit komt te zien!

Het kan ook voorkomen dat wij na beoordeling van uw parketvloer tot de conclusie komen dat deze te beschadigd is om ze te schuren. In dit geval is het raadzaam om de parketvoer te vervangen. Uiteraard kunnen we dan hiervoor de mogelijkheden bespreken.

Voor het schuren van uw parketvloer maken wij gebruik van de beste parketschuurmachines die in combinatie met onze unieke werkwijze en eersteklas schuurpapier leiden tot het beste resultaat. Bij het schuren van uw parketvloer hanteren we de volgende werkwijze:

 • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

 • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd

 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst

 • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking

Verschillende afwerkmogelijkheden

Bij Parket-renoveren.nl bieden we diverse soorten afwerkmogelijkheden aan. Zo kunnen we uw vloer oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren en roken. Alle afwerkmogelijkheden geven een andere uitstraling aan uw vloer. Hieronder worden de diverse afwerkmogelijkheden toegelicht.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Hoelang duurt het schuren van een parketvloer?

De tijdsduur voor het schuren van uw parketvloer is afhankelijk of u kiest voor olie of voor lak. Kiest u voor olie, dan kunnen we maximaal ongeveer 40 tot 50 vierkante meter in een dag schuren en afwerken. In het geval van lak hebben we minimaal twee dagen nodig in verband met de droogtijd.

Kan ik zelf mijn parketvloer schuren?

In theorie is het mogelijk om zelf uw parketvloer te schuren. In de praktijk blijkt dit toch wel iets anders te zijn. In de meeste gevallen leidt het zelf parket schuren tot beschadigingen aan de parketvloer. Iets wat natuurlijk altijd voorkomen moet worden. Zoals eerder benoemd is het schuren van de parketvloer een klus die kennis en kunde vereist. Wilt u er van verzekerd zijn dat alles goed gaat en uw vloer er weer als nieuw uit komt te zien, laat het schuren dan over aan een professionele partij.

Wat zijn de voor- en nadelen van zelf parket schuren?

VOORDELEN

 • Kostenbesparing op arbeidsloon van de professionals.

 • Leuke klus indien u zelf de ervaring, tijd en zin hebt.

NADELEN

 • Neemt veel tijd in beslag. Allereerst het huren van een goed afgestelde schuurmachine(s) vereist het nodige vooronderzoek. Bij geringe ervaring zal ook het schuren veel meer tijd in beslag nemen.

 • U loopt een groot risico op het onbedoeld veroorzaken van beschadigingen aan de parketvloer.

 • Onvoorziene foutjes kunnen ervoor zorgen dat in een later stadium alsnog een professionele partij ingeschakeld moet worden. De kosten voor het renoveren zullen hoger zijn dan dat in eerste instantie het geval zou zijn geweest wanneer u deze direct had ingeschakeld. Er is zelfs de mogelijkheid dat bij ernstige beschadiging de vloer volledig vervangen moet worden.

 • U zult naast de schuurmachines nog diverse andere gereedschappen moeten aanschaffen. Wat dat betreft kunt u hierop niet besparen t.o.v. het inschakelen van professionals.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat we voor uw parketvloer kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.