Parketvloer schuren

Bent u om wat voor reden dan ook niet meer tevreden met de uitstraling van uw parketvloer? Laat uw parket schuren door de professionals van Parket-renoveren.nl. Parket schuren is één van onze specialiteiten op het gebied van vloerrenovatie. Met onze gespecialiseerde machines en onze unieke, stofvrije werkwijze maken we uw parket weer helemaal als nieuw!

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

 • Snel een gedetailleerde offerte

 • Altijd een aanpak op maat

 • Vakmanschap met de beste machines

 • Uw vloer afgewerkt naar wens

Waarom kiezen voor parket-renoveren.nl

 • Snel een gedetailleerde offerte

 • Altijd een aanpak op maat

 • Vakmanschap met de beste machines

 • Uw vloer afgewerkt naar wens

parket schuren
parket schuren

Waarom uw parket laten schuren?

Geef uw parket een nieuw leven

Een mooi parket is één van de meest bepalende elementen in uw interieur. De warmte van het hout, het unieke legpatroon: het geeft uw woning karakter. Wordt de uitstraling van uw parket minder, dan heeft dit effect op de verdere sfeer in huis. Het voelt simpelweg niet af, en kan al snel een stoorzender worden. Terwijl het zo simpel kan zijn om uw vloer weer in topconditie te krijgen!

Uw parket laten schuren zorgt voor een schone lei, waarop weer naar hartelust geleefd kan worden. U kunt zich waarschijnlijk niet voorstellen hoe mooi uw vloer weer kan worden!

Wanneer parket schuren?

Misschien bent u zich er helemaal niet van bewust dat uw parket al kleine gebreken vertoont. Het leven gaat door, er valt weleens iets, er krast weleens iets over uw vloer… misschien neemt u er genoegen mee dat uw parket er na zoveel jaren nu eenmaal minder uit gaat zien. Wij bewijzen dat het beter kan! Uw parket laten schuren kan aan al dit soort schade een einde maken.

In welke situaties kan uw parket schuren de oplossing bieden?

 • Als uw vloer beschadigingen of verkleuringen vertoont
 • Als de beschermlaag van uw vloer versleten is
 • Als u toe bent aan een compleet nieuwe look voor uw parket.

Parket schuren: werkwijze

Hoe gaan we te werk?

Door de bovenste laag van uw parketvloer af te schuren, toveren we als het ware een nieuwe laag van uw vloer tevoorschijn: een onbehandelde houtlaag, die nog niet geplaagd is door het leven van alledag. Voor het schuren van uw parketvloer maken wij gebruik van de beste parketschuurmachines gecombineerd met eersteklas schuurpapier, zodat we voor elk gebied een behandeling op maat kunnen bieden.

Bij het schuren van uw parket hanteren we de volgende werkwijze:

We ontdoen de vloer van vorige behandelingen

We verwijderen krassen die ontstaan zijn in de eerste schuurronde

We polijsten het gladgeschuurde parket tot het een glad oppervlak heeft

We ontdoen de vloer van vorige behandelingen

We verwijderen krassen die ontstaan zijn in de eerste schuurronde

We polijsten het gladgeschuurde parket tot het een glad oppervlak heeft

Uw vloer weer als nieuw

Parket schuren én afwerken

Gaan we uw parket schuren, dan laten we u natuurlijk niet met een onbehandelde vloer achter. We bieden uw vers geschuurde vloer graag de best mogelijke bescherming, en kunnen eventueel een verdiepende of verfrissende kleur voor u aanbrengen. Afhankelijk van uw wensen werken we de vloer af met een olie of een lak: we adviseren u graag wat in uw situatie de beste keuze is.

parket schuren

Wat er nog meer mogelijk is

Na het parket schuren kunnen we uw houten vloer ook op specialistische wijze behandelen, waardoor er een bijzonder effect ontstaat. Kleur toevoegen, logen, verouderen of roken? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Zo maken we uw parket helemaal naar uw smaak!

parket schuren

Roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

parket schuren

Logen

Een stoere, sleetse uitstraling? Die bereiken we eenvoudig door uw vloer te logen. In combinatie met een olie zorgt dit voor een fantastische look.

parket schuren

Kleuren

We kunnen uw parket ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, wit en de bekende white wash.

parket schuren

Verouderen

Uw vloer verouderen? Het klinkt misschien gek, door parket te verouderen geven we het een mooie authentieke uitstraling. Alsof u terug in de tijd reist!

parket schuren

Borstelen

Een ruwe en verweerde look voor uw parket, waarin de houtnerven extra benadrukt worden? We kunnen uw parketvloer ook voor u borstelen.

Kan ik dit niet zelf?

Zelf parket schuren

Parket schuren lijkt misschien eenvoudig: veel mensen komen bij ons met de vraag of ze dit niet zelf kunnen. Met een schuurmachine en wat geduld kom je een heel eind, toch? Het simpele antwoord is: wij raden zelf parket schuren van harte af. In theorie is het mogelijk, maar er komt meer bij kijken dan mensen denken. Zelf parket schuren is een klus die kennis en kunde vereist. Heeft u geen ervaring, dan leidt het zelf parket schuren onherroepelijk tot beschadigingen aan de parketvloer.

Wilt u dus dat uw parket schuren professioneel gebeurt, zonder kans op schade? Zet het idee van zelf parket schuren uit uw hoofd en laat het doen door echte vakmensen!

Kostenbesparing: geen arbeidsloon

Leuk project voor de ervaren klusser

parket schuren

Tijdrovend: professioneel parket schuren vaak langer dan men denkt

parket schuren

Duurder dan men denkt: parket schuren gaat niet zonder het juiste gereedschap

parket schuren

Risico op ernstige beschadigingen in de parketvloer

parket schuren
parket schuren

Kies voor een echte professional

Daarom laat u uw parket schuren door Parket-renoveren.nl

Bij Parket-renoveren.nl is het schuren en herstellen van parket onze passie. Tevreden klanten met een vloer die weer als nieuw is: dat is waar we het voor doen! We geloven dat het herstellen van een vloer een duurzamere keuze is dan hem direct vervangen. Een parketvloer kiest u immers niet zomaar, daar wilt u jaren van kunnen genieten! Wij maken dit graag mogelijk met onze professionele werkwijze.

 • Ervaren vakmensen met kennis van zaken
 • Snelle, stofvrije nauwkeurige werkwijze
 • Advies op maat over de beste behandeling
 • Snel een gedetailleerde prijsopgave
parket schuren kosten

Het kostenplaatje

Hoe komt onze parket schuren prijs tot stand?

In de parket schuren prijs die wij hanteren, berekenen we kosten door voor personeel, gereedschap, behandelingen en voor reiskosten. U kunt erop rekenen dat we alleen ervaren personeel bij u langs sturen, dat het klappen van de zweep kent. In de parket schuren prijs nemen we dus ook de kennis en ervaring van onze medewerkers mee. Alles om ervoor te zorgen dat we de mooiste versie van uw vloer naar boven halen!

Welke kosten tellen mee in onze parket schuren prijs?

 • Personeel – ervaren medewerkers, die u echt vakmanschap leveren
 • Machines – het juiste gereedschap, waarmee we de klus deskundig uitvoeren
 • Olie of lak – een behandeling met topproducten van de beste merken
wanneer parket schuren

Parket schuren ervaringen

Wat onze klanten over ons zeggen

Benieuwd wat klanten vertellen over hun ervaring met ons? Gemiddeld scoren we een 4.9 uit 5 in onze klantbeoordelingen. Hieronder delen een aantal klanten die hun parket hebben laten schuren hun verhaal. Oordeel zelf!

reviews

Kort geleden hebben wij onze vloer laten schuren en oliën door Marco Cusiel. En wat zijn we blij dat we die keus hebben gemaakt. TOP VAKMAN en keurig werk geleverd. Stofvrij geschuurd, een strakke plint gezet en een mooie kleur olie aangebracht in 2 dagen tijd.

– Ferdie en Reinskje Nauta

reviews

Er is vrijwel stofvrij geschuurd. Schitterend eindresultaat. Netjes en secuur afgewerkt. Een vakman. Weet veel van houten vloeren. Investeert in goede apparatuur. Denkt mee en daarom kon de piano binnen blijven. Is eerlijk over wat wel, maar vooral ook niet kan

– Erik van Dijk

reviews

Vakwerk geleverd, onze vloer ligt er weer als nieuw bij. En ook nog in een veel mooiere kleur en moderne plinten. Ook hebben we goed advies gekregen om de vloer goed te onderhouden.

– Fam. Heeringa

reviews

Vakwerk geleverd, onze vloer ligt er weer als nieuw bij. En ook nog in een veel mooiere kleur en moderne plinten. Ook hebben we goed advies gekregen om de vloer goed te onderhouden.

– Fam. Heeringa

Vraag uw offerte aan

Wat gaat parket schuren kosten in uw situatie?

Benieuwd wat uw parket schuren gaat kosten? De exacte prijs is natuurlijk afhankelijk van het aantal vierkante meters dat geschuurd moet worden, de staat van het hout en eventuele behandelingen die op uw vloer toegepast gaan worden. We komen graag bij u langs om uw vloer te bekijken en samen met u een plan op te stellen. Wat uw parket schuren gaat kosten, geven we dan overzichtelijk weer in vrijblijvende offerte!

Parket schuren

Veelgestelde vragen

Of uw parket nog geschuurd kan worden, ligt aan de staat waarin het verkeert en het aantal keren dat hij al eerder geschuurd is. We komen graag vrijblijvend uw vloer inspecteren om te kijken wat de mogelijkheden zijn!

Maak een afspraak

Als we moeten concluderen dat uw vloer te beschadigd is om nog een schuurronde te doorstaan, kunnen we u in contact brengen met onze partner, die een nieuwe vloer voor u kan verzorgen. Cusiël Exclusieve Vloeren helpt u graag aan een nieuw parket, of een pvc- of laminaatvloer.
We schuren de planken of de houten delen van je vloer. Naar wens kunnen we ook de V-groef (ook wel de vellingkant) meeschuren voor een egaal resultaat. De plinten of afwerklijsten schuren we niet; omdat dit vaak vrij arbeidsintensief is, kiezen we ervoor om deze te vervangen.
Schuurmachines produceren normaal gesproken veel schuurstof. En u wilt niet nog weken na het parket schuren overal nog stof tegenkomen! Daarom hebben wij een speciale stofvrij schuurmethode: hierbij wordt bijna 99% van het vrijkomende stof afgezogen en heeft u dus achteraf zo min mogelijk last van vuil en stof in huis.
Ruimtes tot 40 of 50 vierkante meter kunnen we in een enkele dag schuren. Omdat we in de meeste gevallen de vloer ook afwerken met een lak of olie, hebben we soms meer tijd nodig: olie kunnen we op vloeren tot 40 of 50 vierkante meter op dezelfde dag aanbrengen. Gaan we uw vloer lakken, dan hebben we in verband met tussentijdse droogtijd minimaal twee dagen nodig.
We kunnen alleen uw parket schuren in een volledig lege ruimte. Alle meubels, karpetten en vloerkleden moeten dus van tevoren worden verwijderd. Geen plek in huis voor al deze spullen? We kunnen ook een meubelcontainer leveren, waarin u uw meubilair tijdelijk kunt opslaan.
Het is niet verplicht, maar we raden het wel ten zeerste aan. Een olie- of laklaag beschermt het hout en maakt het bestendig tegen regulier dagelijks gebruik.
Na het afwerken van uw vloer moet de behandeling minimaal 12 uur rusten. Na deze 12 uur kunt u de vloer weer voorzichtig betreden. Wacht met het meubilair plaatsen tot zeker 24 uur na de laatste behandeling, en wacht zeker een week met natte reiniging (bijvoorbeeld dweilen). Karpetten en vloerkleden kunnen het beste pas na twee weken teruggelegd worden; pas dan is de afwerklaag helemaal uitgehard.
Eigenlijk heeft parket schuren geen nadelige gevolgen voor uw vloer. Uiteraard halen we een aantal millimeter van de toplaag van uw vloer af, maar dit heeft geen effect op de kwaliteit van uw vloer. Spijkers en nageltjes die boven het oppervlak uitkomen, kunnen we drevelen en voegen. Dankzij onze professionele schuurmachines zullen er bovendien geen zichtbare schuurkrasjes ontstaan in het hout.
Wat is uw parket schuren gaat kosten, is afhankelijk van het aantal vierkante meters, de staat van de vloer en of er nog aanvullende werkzaamheden verricht moeten worden. Voor een exacte prijsopgave raden wij u aan om online een offerte aan te vragen; we nemen dan contact met u op om de vloer te inspecteren, zodat we zo snel mogelijk een offerte voor u op kunnen stellen.

Vraag uw offerte aan

De beste manier van onderhouden is afhankelijk van de behandeling die de parketvloer heeft gehad. Bij oplevering krijgt u een complete onderhoudsinstructie, en adviseren we u graag over te gebruiken middelen en producten. En wilt u het onderhoud liever uitbesteden? Ook daarvoor kunt u bij Parket-renoveren.nl terecht.
Als we klaar zijn met uw parket schuren, blijven er twee tot drie bescheiden zakjes schuurstof over. Deze laten we bij u achter in netjes afgesloten afvalzakken. U kunt dit afval gewoon in de grijze container deponeren.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat we voor uw parketvloer kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.