Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen

Wanneer we de vloer schuren, komen we op het kale hout. Het kleuren van de vloer behoort dan tot de mogelijkheden. Bij donkere houtsoorten is kleuren lastig. In degelijke gevallen kunnen we met verschillende lakken en oliën het karakter van de parketvloer beïnvloeden..

Wanneer we de vloer gaan schuren, komen we weer op het kale hout. We kunnen deze dan in vele afwerkingen zetten, waarbij ook oliën tot de mogelijkheden behoort.
Wanneer we de vloer gaan schuren, komen we weer op het kale hout. We kunnen deze dan in vele afwerkingen zetten, waarbij ook lakken tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer we de vloer schuren, komen we op het kale hout. Het kleuren van de vloer behoort dan tot de mogelijkheden. Bij donkere houtsoorten is kleuren lastig. In degelijke gevallen kunnen we met verschillende lakken en oliën het karakter van de parketvloer beïnvloeden.

De te schuren ruimtes moeten volledig leeg zijn. Wij werken met grote schuurmachines en die hebben de ruimte nodig. Ook willen we de kans op beschadigingen minimaliseren. We kunnen u helpen met het leveren van een meubelcontainer waarin u tijdelijk uw meubilair kan opslaan.

Wanneer u voor olie kiest, kunnen we maximaal ongeveer 40 tot 50 vierkante meter in een dag schuren en afwerken. Wanneer u voor lak kiest, hebben we in verband met de droogtijd minimaal twee dagen nodig.

Stofvrij is praktisch stofvrij. Volgens de TNO-resultaten wordt bijna 99% van het stof afgezogen.

Bij het schuren van een parketvloer ontstaan krasjes door de wrijving van het schuurpapier met het hout. Door ons schuurproces, het gebruik van het beste schuurpapier en bovenal onze aangepaste machines zijn schuurkrasjes met het blote oog vrijwel niet te zien.

Een V-groef, ook wel vellinkant genoemd, is een schuine kant aan een plank. wanneer twee planken met een vellingkant tegen elkaar worden gelegd, wordt een V-groef zichtbaar. Een V-groef accentueert de planken en zorgt ervoor dat de breedte van de plank beter zichtbaar wordt.

Van een gemiddelde parketvloer in een woning komen twee tot drie zakjes schuurstof. Dit schuurstof laten we in nette gesloten afvalzakken bij u achter. Deze kunt u gewoon in de grijze container doen.

Het onderhoud van uw houten vloer hangt af van de gekozen afwerking. Wanneer u uw vloer door Parket-renoveren.nl laat schuren, ontvangt u een complete onderhoudsinstructie. Ook kunt u het onderhoud aan ons uitbesteden. We werken hiervoor zelfs met speciale onderhoudscontracten.

Wij adviseren alle verfwerkzaamheden voor het renoveren van uw parketvloer uit te voeren. Zo loopt u niet het risico dat uw nieuw afgewerkte parketvloer per ongeluk onder de verf komt te zitten. Alleen wanneer we nieuwe hoge plinten op uw parketvloer zetten, raden we aan deze achteraf nog één keer te lakken in de kleur van uw kozijnen.

Afwerklijsten en plinten schuren we niet. We adviseren om de hoge plinten voor de renovatie te lakken. Platte afwerklijsten zijn te tijdrovend om door ons te laten schuren, het is voordeliger om deze door ons te laten vervangen voor nieuwe die we meteen in de juiste afwerking plaatsen.

Afhankelijk van de gekozen afwerking moet u rekenen op een droogtijd van gemiddeld ca. 12 uur. Na deze droogtijd is de afwerking nog wel heel kwetsbaar! We raden aan om de vloer minimaal 24 uur te laten drogen voordat u uw meubilair in de woning zet. Belangrijk: u mag de vloer pas na een week voor het eerst dweilen c.q. nat afnemen.

Opleveren van de vloer doen we samen. Zodra we klaar zijn met de vloer, nemen we kort alle relevante zaken zoals droogtijd enzovoort door. Vervolgens moet de afwerking van de vloer vaak minimaal 12 uur rusten. Hierna kunt u voorzichtig de vloer betreden. Wij raden ten zeerste aan om uw meubilair minimaal 24 uur na oplevering in de ruimte(s) te plaatsen.

Zorg ervoor dat de afwerking voldoende is gedroogd (minimaal 24 uur na oplevering). Voorzie, indien dit nog niet is gebeurd, uw meubilair van het juiste beschermde vilt voordat u de ruimte(s) gaat inrichten.

Gebruik voor de bescherming van uw vloer het juiste vilt onder uw meubilair. Daarnaast raden wij ten zeerste aan om bij elke entree een goede inloopmat te gebruiken. Hiermee voorkomt u inloop van zand in uw woning, een van de grootste veroorzakers van krassen en slijtage.

Karpetten en vloerkleden kunnen in principe op de vloer worden gelegd als de afwerklaag helemaal is uitgehard. Over het algemeen kan dit ongeveer twee weken na oplevering. Wel moet u er rekening mee houden dat het hout nog verkleurt. Zeker de eerste drie maanden is de verkleuring het grootst. Houd er rekening mee dat een parketvloer altijd iets zal blijven verkleuren. Op plekken waar meubilair komt te staan of karpetten komen te liggen is verkleuring dan ook niet geheel te voorkomen.