Parketvloer renoveren

Parket is een van de meest geliefde materialen voor op de vloer en gaat jaren mee. De duurzaamheid van de parketvloer is echter niet oneindig. Dit betekent dat ook de parketvloer na verloop van tijd gaat slijten en beschadigd raakt, waardoor hij er uiteindelijk minder mooi uit gaat zien. Vervanging van uw vloer is in de meeste gevallen niet nodig. Wij geven namelijk altijd de voorkeur aan een duurzamere oplossing, namelijk uw vloer renoveren. Parket leent zich hier ook perfect voor. Wanneer het hout op de juiste manier bewerkt wordt, kan het in zijn originele staat terugkeren. Wilt u weten of uw parketvloer nog gerenoveerd kan worden? Neem contact met ons op en wij komen bij u langs om uw vloer te beoordelen. Wij zullen u vervolgens adviseren welke behandelingen er nodig zijn om uw vloer weer volledig in ere te herstellen. Wij nemen de volledige renovatie van uw vloer voor onze rekening en ervoor zorgen dat uw vloer weer als nieuw zal zijn!

Waarom wij uw parketvloer moeten renoveren

 • Specialist op het gebied van parketrenovatie

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Wat zijn de kosten voor parketvloerrenovatie?

De kosten voor het schuren, oliën en/of lakken van uw parketvloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de eventueel bijkomende behandelingen die naast het schuren van uw vloer noodzakelijk zijn. Omdat iedere situatie in deze uniek is inspecteren wij altijd eerst uw vloer en komen wij op basis van onze bevindingen met een offerte. Nadat u akkoord bent met de offerte, zullen wij aan de slag gaan met het volledig herstellen van uw parketvloer. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Waarom moet ik mijn parketvloer laten renoveren?

De uitstraling van uw woning valt of staat met een goed uitziende vloer. Na intensief gebruik zal uw vloer na verloop van tijd slijtageplekken en beschadigingen gaan vertonen. Hoe duurzaam een parketvloer ook is, dit zult u uiteindelijk niet kunnen voorkomen. Dit is dan ook het moment waarop u voor de keuze komt te staan om wel of niet uw vloer te laten renoveren. Een keuze die eigenlijk geen keuze is, omdat de vloer alleen maar minder mooi zal worden wanneer u er niets aan zou laten doen. Neem een professionele partij in de arm die uw parketvloer er weer als nieuw uit zal laten zien.

Kan ik mijn parketvloer laten renoveren of moet hij vervangen worden?

Wanneer u er over uit bent dat er echt wat aan uw vloer gedaan moet worden, dan komt u direct voor de volgende keuze te staan: laten renoveren of vervangen? U kunt zich bij deze keuze het beste laten adviseren door deskundigen. Indien mogelijk kiezen wij altijd voor de duurzame, namelijk uw vloer renoveren. Dit is echter op voorhand niet te zeggen. Hiervoor zullen we bij u langs moeten komen om uw vloer te beoordelen. In de meeste gevallen is renovatie mogelijk, maar het kan ook voorkomen dat de vloer er dusdanig slecht aan toe is, dat deze toch vervangen moet worden.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Unieke manier van parket renoveren

Wat ons nou zo onderscheidend maakt? Wij maken altijd gebruik van de beste machines en hanteren een unieke werkwijze om het beste resultaat voor uw vloer te behalen. Voor de renovatie van uw parketvloer gaan wij als volgt te werk:

 • We verwijderen de oude toplaag van uw vloer.

 • De krassen, die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren, worden weggehaald.

 • Volledig stofvrij schuren (met eerste klas schuurpapier) door de machines aan te sluiten op zeer sterke stofzuigers.

 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

 • De vloer wordt behandeld volgens de gekozen afwerking.

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op jullie komst?

Om de vloerrenovatie zo snel en spoedig mogelijk te laten verlopen zijn er enkele dingen die u vooraf kunt regelen. Dit zorgt ervoor dat onze mensen onnodig extra werk moeten verrichten voordat zij met de renovatie kunnen beginnen. De volgende maatregelen kunt u nemen ter voorbereiding op de renovatie:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer.

 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft.

 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers.

 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen.

 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten.

Verschillende afwerkmogelijkheden voor uw vloer

Voor de afwerking van uw vloer heeft u bij ons verschillende keuzemogelijkheden. Zo kunt er voor kiezen om uw vloer te laten oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. Alle afwerkmogelijkheden geven een andere uitstraling aan uw vloer. Hieronder worden ze toegelicht.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Hoeveel tijd kost een parketvloerrenovatie?

Het renoveren van uw parketvloer zal maximaal enkele dagen in beslag nemen. Dit is namelijk afhankelijk van onder andere de afwerking die u kiest. Kiest u voor olie, dan kan er maximaal 40 tot 50 vierkante meter in een dag geschuurd en afgewerkt worden. Wanneer u voor een lak kiest, zullen de werkzaamheden minimaal twee dagen duren in verband met de droogtijd.

Kan ik zelf mijn parketvloer renoveren?

In theorie is het mogelijk om uw parketvloer zelf te renoveren. In de praktijk raden wij echter altijd aan om het door een professionele partij te laten doen. De ervaring leert dat wanneer je het zelf doet, dit toch vaak leidt tot beschadigingen aan de vloer. Hierdoor kunt u de vloer in een dermate slechte staat krijgen, dat renovatie nadien niet meer mogelijk is. Het renoveren van een vloer is een klus die kennis en kunde vereist en daarom eigenlijk altijd door professionals gedaan moet worden. Bovendien heeft een partij als Parket-renoveren.nl de beste machines en materialen in huis om dit tot een perfect einde te brengen. Wanneer je het zelf gaat doen, zul je dit allemaal in huis moeten halen, wat natuurlijk enorme kosten met zich meebrengt.

De voor- en nadelen van het zelf renoveren van een parketvloer

VOORDELEN

 • Kostenbesparing op arbeidsloon van de professionals.

 • Leuke klus indien u zelf de ervaring, tijd en zin hebt.

NADELEN

 • Neemt veel tijd in beslag. Allereerst het huren van een goed afgestelde schuurmachine(s) vereist het nodige vooronderzoek. Bij geringe ervaring zal ook het schuren veel meer tijd in beslag nemen.

 • U loopt een groot risico op het onbedoeld veroorzaken van beschadigingen aan de parketvloer.

 • Onvoorziene foutjes kunnen ervoor zorgen dat in een later stadium alsnog een professionele partij ingeschakeld moet worden. De kosten voor het renoveren zullen hoger zijn dan dat in eerste instantie het geval zou zijn geweest wanneer u deze direct had ingeschakeld. Er is zelfs de mogelijkheid dat bij ernstige beschadiging de vloer volledig vervangen moet worden.

 • U zult naast de schuurmachines nog diverse andere gereedschappen moeten aanschaffen. Wat dat betreft kunt u hierop niet besparen t.o.v. het inschakelen van professionals.

Hoe moet ik mijn vloer onderhouden?

De oplevering van de vloer doen we samen. Zodra de vloer klaar is nemen we kort alle relevante zaken met elkaar door zoals droogtijd etc. Na de afwerking zal de vloer minimaal 12 uur moeten rusten. Hierna kunt u voorzichtig de vloer betreden, maar absoluut niet maximaal! We raden aan om uw meubilair op zijn vroegst 24 uur na oplevering weer in de ruimte te plaatsen.

Het onderhoud voor uw vloer hangt af van de gekozen afwerking. Bij oplevering ontvangt u van ons een complete onderhoudsinstructie. Aan de hand daarvan kunt uw vloer zelf goed onderhouden. U kunt er ook voor kiezen om het onderhoud aan ons uit te besteden. Wij werken hiervoor met speciale onderhoudscontracten.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat we voor uw parketvloer kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.