Parketvloer schuren en lakken

Beginnen met een schone lei, en uw parketvloer voorzien van een solide laklaag? Door uw parket te schuren en lakken, brengt u het weer in optimale staat en beschermt u het opnieuw tegen vocht, vuil en beschadigingen! Laat uw parket schuren en lakken door ervaren specialisten en ontdek wat we voor de uitstraling van uw vloer kunnen doen. Vraag vandaag nog uw offerte aan!

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

 • Vakmanschap door echte professionals

 • Stofvrij schuren met de beste apparatuur

 • Kiezen uit matte of glanzende lak

 • Een ware makeover voor uw parketvloer

schuren en lakken
parket lakken

Wanneer is uw parket schuren en lakken een goed idee?

Uw parketvloer kan door de jaren heen tekenen van slijtage vertonen. Als u steeds meer beschadigingen ziet en hier vanaf wilt, kan uw vloer schuren en lakken een uitstekende oplossing zijn. Bovendien biedt het uw houten vloer de best mogelijke bescherming.

En wilt u minder tijd besteden aan het onderhoud van uw vloer? Ook dan is deze behandeling een uitstekende keuze.

Wanneer uw vloer schuren en lakken?

 • Als u steeds meer beschadigingen in uw vloer ziet en hier vanaf wilt
 • ls u het hout van uw vloer de best mogelijke bescherming wilt geven
 • Als u weinig tijd kwijt wilt zijn aan het onderhoud van uw vloer

Optimale bescherming, van ultramat tot hoogglans

Wie denkt dat een parketlak altijd een glanzende finish geeft, heeft het bij het verkeerde eind. Naast hoogglans parketlakken zijn er tegenwoordig veel meer varianten te verkrijgen: van extra mat tot zijdeglans. Parket schuren en lakken geeft dus bij iedere klant weer een ander eindresultaat! Waar u hoe dan ook voor kiest, is een optimale bescherming van uw vloer. Vocht, vuil en slijtage maken geen enkele kans!

 • De best mogelijke bescherming voor een houten vloer
 • Zelf de afwerking kiezen die u het mooist vindt
 • Nagenoeg onderhoudsvrij na behandeling
parket schuren en lakken

Hoe lang duurt een parket schuren en lakken?

Voor u onze experts aan het werk zet, wilt u natuurlijk weten waar u aan toe bent, en welke impact uw vloer schuren en lakken op het dagelijks leven bij u thuis heeft. We kunnen u geruststellen: een vloer schuren en lakken is bij ons een kwestie van een aantal dagen!

Voor ruimtes van maximaal 40 tot 50 vierkante meter kunt u rekenen op de volgende tijdsplanning:

 • Schuren en polijsten – 1 dag

 • Lakken – 1-2 dagen

 • Droogtijd – 12 tot 24 uur

Hoe gaan we te werk?

Bij Parket-renoveren.nl werken we uitsluitend met ervaren krachten en de beste apparatuur. Zo zorgen we dat uw parket schuren en lakken nooit langer duurt dan strikt nodig, en zo min mogelijk impact heeft op de dagelijkse gang van zaken bij u in huis. Natuurlijk stellen we u ter plaatse op de hoogte van onze planning en werkwijze!

01

Schuren

We beginnen met het grondig schuren van het parket om alle oneffenheden en oude laklagen te verwijderen. Zo ontstaat er een glad oppervlak voor de verdere behandeling. We beginnen altijd met grof schuren, en verfijnen de korrel bij iedere schuurronde. Dit proces verloopt 99% stofvrij: nagenoeg al het stof wordt direct afgevoerd.

02

Polijsten

Na het schuren polijsten we het parket zorgvuldig zodat het volledig egaal en glad wordt. Dit legt de basis voor een gelijkmatige applicatie van de lak. En voor een stralend en strak eindresultaat!

03

Lakken

Vervolgens brengen we de gewenste laklaag aan. Hierbij heeft u de keuze uit diverse afwerkingen, van ultramat tot hoogglans, afhankelijk van uw voorkeur en de uitstraling die u wenst voor uw vloer.

Wat is er nog meer mogelijk?

Als u een compleet nieuwe look aan uw parketvloer wilt geven, kunnen we uw parket ook verschillende specialistische behandelingen meegeven voordat we hem aflakken. Wat dacht u van een stoere verweerde look, of een borstelronde waardoor de nerven en structuren van het hout nog mooier uitkomen? Wij realiseren het graag voor u. Informeer naar de mogelijkheden!

 • Logen
 • Roken (eikenhout)
 • Borstelen
 • Verouderen

Na het schuren en lakken van uw parket

Het is essentieel om na de behandeling voldoende tijd in te ruimen voor het uitharden van de lak. Na 12 uur kunt de vloer weer voorzichtig betreden; wacht echter zeker 24 uur voordat u weer meubels gaat plaatsen. De vloer is pas volledig vochtbestendig na een week: dat betekent dat een dweilbeurt pas een week na de behandeling weer kan plaatsvinden. Laat de lak bovendien voldoende uitharden voordat u vloerkleden of karpetten plaatst: hierbij houden we over het algemeen een termijn van twee weken aan.

Bij oplevering van uw vloer neemt één van onze experts u stap voor stap mee door alle do’s en don’ts bij uw vers gelakte vloer. Zo weet u precies waar u aan toe bent!

 • Na minimaal 12 uur: voorzichtig betreden

 • Na minimaal 24 uur: meubels plaatsen

 • Na minimaal 1 week: dweilen of nat reinigen

 • Na minimaal 2 weken: vloerkleden of karpetten plaatsen

parket lakken

Vloer schuren en lakken kosten

De kosten voor het schuren en lakken van uw vloer zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de ruimte, de staat van de vloer en eventuele aanvullende werkzaamheden. Weten wat uw parket schuren en lakken in uw geval kost? Voor een nauwkeurige kosteninschatting kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. We komen dan zo snel mogelijk bij u terug!

Is mijn parket schuren en lakken de oplossing?

Is uw parket niet meer zo mooi als het vroeger was, maar twijfelt u of uw parket schuren en lakken de juiste oplossing is? Onze experts voorzien u graag van vrijblijvend advies. We komen zonder enige bijkomende verplichtingen uw vloer bij u thuis inspecteren en vertellen u graag wat de beste behandelmethode is. Uw parketvloer is onze zorg!