Parket lakken

Wilt u de optimale bescherming voor uw houten vloer? Laat uw parket lakken door de professionals van Parket-renoveren.nl. In slechts enkele dagen geven wij uw vloer een afwerklaag die hem beschermt tegen het leven van iedere dag: vuil, vocht en intensief loopverkeer geven zo geen enkel probleem meer. Ontdek onze professionele werkwijze en verken met ons de mogelijkheden die uw parketvloer lakken biedt!

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

 • Transparante, beschermende toplaag

 • Perfect voor intensief gebruik

 • Weinig tot geen onderhoud

 • Aangebracht door de expert

Waarom kiezen voor parket-renoveren.nl

 • Altijd een parket renovatie op maat

 • Een tweede leven voor uw geliefde vloer

 • De beste machines en echte vakmensen

 • Stofvrije werkwijze, uniek resultaat

parket schuren
parket lakken

Robuuste, transparante bescherming

Waarom kiezen voor parketlak?

Kiezen voor uw parket lakken biedt vele voordelen boven andere vormen van bescherming. Een goede parketlak beschermt uw hout vakkundig, maar laat toch het mooie van uw hout de boventoon voeren. Het biedt de best mogelijke bescherming tegen vocht, vuil en slijtage voor een houten vloer en vraagt nauwelijks onderhoud.

 • Beste bescherming tegen vuil, vocht en slijtage
 • Nagenoeg onderhoudsvrij
 • Transparante beschermlaag

Parket lakken vs. oliën

Naast parket lakken zijn wij ook gespecialiseerd in parket oliën. Beide zijn uitstekende manieren om uw parket te beschermen en laten de natuurlijke schoonheid van het hout intact: ze werken alleen net anders en geven een andere look en feel.

Hoe een parketvloer lakken verschilt van parket oliën? Wij zetten de belangrijkste verschillen graag voor u op een rij.

Parket lakken

– Beschermende toplaag
– Mat, zijdeglans of hoogglans
– Nagenoeg geen onderhoud
– Langdurige bescherming tegen vuil en vocht

Parket oliën

– Bescherming van binnenuit
– Alleen in natuurlijke matte finish
– Regelmatig onderhoud nodig
– Kleurvariaties mogelijk

Alleen het beste is goed genoeg

Slijtvaste, duurzame parketlak

Als we het doen, doen we het goed. Mogen wij uw parket lakken, dan doen we dat met de beste parketlak die er op dit moment te krijgen is. Dit zorgt niet alleen voor een makkelijke en snelle verwerking, het zorgt ook nog eens voor een fantastisch, slijtvast eindresultaat! Onze specialisten zijn bekend met de laatste applicatietechnieken en zorgen voor een prachtige afwerking van uw vloer.

Met de afwerking die u kiest

Veel mensen denken dat parket lakken per definitie een glanzend resultaat geeft. Maar niets is minder waar! Met moderne parketlak kunt u zelf kiezen voor welke finish u wilt gaan. Een prachtig matte afwerking, of toch die klassieke glans? U bepaalt!

✓ Hoogglans finish
✓ Zijdeglans finish
✓ Matte finish

Wij gaan voor het beste resultaat

Voorbereiding op uw parket lakken

Wij kiezen er altijd voor om uw parketvloer te schuren voordat wij hem gaan lakken. Een egale, schadevrije basis geeft het beste resultaat. Precies daarom schuren we uw parket meermalen voordat de parketlak aan bod komt. Voor een zijdezachte toplaag polijsten we uw vloer ook nog eens voordat we beginnen met uw parketvloer lakken.

Aanvullende mogelijkheden

Voordat we uw parket lakken, kunnen we de vloer ook extra bewerken door deze bijvoorbeeld te borstelen of te kleuren. Iedere methode geeft zijn eigen effect: onze specialisten adviseren u graag welke behandeling het beste bij uw wensen past.

Uw parket lakken

Hoe gaan we te werk?

Als specialist op het gebied van parket renovatie weten wij precies wat nodig is om uw vloer weer in perfecte staat te krijgen. Wij hanteren daarom dan ook verschillende unieke methodes en gebruiken altijd de beste machines en materialen om dit te realiseren. Voor het lakken van uw parket gaan wij als volgt te werk:

 1. We schuren de oude afwerklaag stofvrij van de vloer
 2. We polijsten de gladgeschuurde vloer
 3. De gepolijste vloer werken we af met de gewenste parketlak

Kies voor kwaliteit

Uw parket laten lakken door een specialist

Parket lakken is één van onze specialiteiten bij Parket-renoveren.nl. We hebben al veel van onze klanten mogen voorzien van een prachtig gelakte parketvloer, en zijn pas tevreden als het eindresultaat ook voor u perfect is. We hebben de kennis en materialen in huis om uw parket met zorg te kunnen behandelen.

En u ziet het: bij parket lakken is deskundigheid en ervaring onmisbaar. Onze kennis van houten vloeren en de verschillende soorten parketlak maken het verschil.

 • Uitsluitend ervaren medewerkers
 • Unieke, specialistische technieken
 • De beste machines en materialen
 • Uitmuntende parketlak voor een duurzaam resultaat

Transparante prijzen

Wat kost een parketvloer lakken?

De kosten voor het lakken van uw parketvloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters, de matheid van de lak en de eventuele andere bewerkingen die we uitvoeren. Omdat iedere situatie uniek is, inspecteren wij altijd eerst uw vloer en komen we op basis van onze bevindingen met een offerte. Als u akkoord bent met de offerte, gaan wij aan de slag gaan met het renoveren van uw parketvloer. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen bij eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

parketvloer lakken

Parket schuren ervaringen

Wat onze klanten over ons zeggen

Benieuwd wat klanten vertellen over hun ervaring met ons? Gemiddeld scoren we een 4.9 uit 5 in onze klantbeoordelingen. Hieronder delen een aantal klanten die hun parket hebben laten schuren hun verhaal. Oordeel zelf!

reviews

Van begin tot het einde demonstreert Marco zijn professionaliteit. Onvoorstelbaar hoe hij van een oude geleefde parketvloer weer een nieuwe vloer weet te maken. Zijn liefde voor hout spreekt uit al zijn handelen. Zorgvuldigheid en totale afwerking is zijn hobby. Dank!

– Frank van den Oever

reviews

Renovatie van onze parketvloer is boven verwachting geslaagd. Erg mooi geworden. Deskundig advies gehad en manier van werken sprak ons aan. Afspraak is afspraak, prettige communicatie. Zeker aan te bevelen.

– Froukje Deen

reviews

Wij hebben een uitbouw laten maken. Wij wilden graag de houten vloer door laten lopen. Waar de meesten ons niet konden helpen wist parket-renoveren direct raad. Marco werkt professioneel en is een vriendelijke man.Wij zijn zeer tevreden over over het eindresultaat en zijn blij dat we niet naar de andere vloeren specialist hebben geluisterd. Als er weer iets is met de vloer of voor onderhoud komen we zeker weer terug bij Parket- renoveren.

– Selma Şenel

reviews

Vakwerk geleverd, onze vloer ligt er weer als nieuw bij. En ook nog in een veel mooiere kleur en moderne plinten. Ook hebben we goed advies gekregen om de vloer goed te onderhouden.

– Fam. Heeringa

Parket lakken ervaringen

Wat onze klanten over ons zeggen

Benieuwd wat klanten vertellen over hun ervaring met ons? Gemiddeld scoren we een 4.9 uit 5 in onze klantbeoordelingen. Hieronder delen een aantal klanten die hun parket hebben laten schuren hun verhaal. Oordeel zelf!

reviews

Prettige vakman. De vloer is weer als nieuw en ziet er prachtig uit!

– Yvonne Bartholomeus

reviews

Een super ervaring. Komt kijken, neemt de tijd, vertelt wat hij doet. Tijdens het werk super netjes. Het lijkt wel of het voor hem zelf wordt. Zo gedetailleerd. Een super aanrader voor Marco zijn kwaliteit.

– Leo Roodakker

reviews

Super tevreden. Mijn parketvloer na 20 jaar als nieuw.

– Trynke Schuurmans

reviews

Vakwerk geleverd, onze vloer ligt er weer als nieuw bij. En ook nog in een veel mooiere kleur en moderne plinten. Ook hebben we goed advies gekregen om de vloer goed te onderhouden.

– Fam. Heeringa

Vragen? Advies nodig?

Vraag het onze experts

Vraagt u zich af of uw parketvloer lakken bij de stijl van uw interieur past? Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw vloer? Onze specialisten vertellen u er graag meer over. Met al uw vragen rondom uw parketvloer lakken kunt u bij onze medewerkers terecht. Maar natuurlijk ook met al uw andere vragen over uw parket renoveren! We staan u snel te woord, en adviseren u graag.

Parket lakken

Veelgestelde vragen

Na het schuren van de vloer worden er meerdere lagen parketlak aangebracht. Voordat de laatste laklaag wordt aangebracht, wordt de vloer nog eenmalig gepolijst. Alle houtvezels die door het gebruik van de lak nog omhoog staan, worden licht afgeschuurd. De laklaag geeft nu een mooie egale uitstraling. Het hele proces van lakken, polijsten en drogen duurt enkele dagen.
Na de afwerking zult u de vloer 24 tot 36 uur moeten laten drogen. Probeer de vloer gedurende deze tijd zo min mogelijk te betreden. Reinig de eerste twee weken na de behandeling de vloer nog niet met water. Ga daarnaast de eerste 14 dagen na de behandeling niet schuiven met meubels, en maak de eerste weken ook nog geen gebruik van een vloerkleed.
Voorafgaand aan een nieuwe laklaag schuren wij altijd uw vloer. Dit zorgt ervoor dat er geen oneffenheden en beschadigingen meer in de vloer zitten, en dat de parketlak goed pakt. Zonder schuurbeurt kunnen we uw parketlak niet aanbrengen volgens onze hoge kwaliteitsstandaarden.
Jazeker! Omdat we alle voorgaande behandelingen verwijderen voordat we uw parket gaan lakken, behoort uw parket lakken in iedere situatie tot de mogelijkheden. Alle olie is verwijderd voor we beginnen met lakken.
Naast uw parket lakken kunnen wij uw parket ook in de olie zetten. Dit biedt een meer natuurlijke bescherming, waardoor de authentieke kenmerken van het hout meer naar voren komen. Wel moet gezegd worden dat een geoliede parketvloer onderhoudsintensiever is dan een gelakte vloer.

Meer over parket oliën

Waar een wil is, is een weg. Wij raden het echter af om als onervaren klusser zelf uw parket te gaan lakken. Parket lakken is een specialistische klus, die kennis van zaken en ervaring vereist. Laat bij voorkeur uw parket lakken dus over aan de expert!

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd wat we voor uw parketvloer kunnen doen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.