Roken

De finish van uw parket robuuster maken en de nerven in het hout meer nadruk geven? Bij Parket-renoveren.nl helpen we u graag! Door het parket te roken, kunnen we het een unieke afwerking geven, die normaal alleen in een houtrokerij behaald wordt. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw parket? Vraag vandaag nog een offerte aan of contacteer ons voor meer informatie!

Waarom kiezen voor
parket-renoveren.nl

  • Sfeervol, rustiek effect

  • Prachtig gemêleerd kleurenpakket

  • Dé remedie tegen vergeling

Sfeer aanbrengen met de tannines in het hout

Het geheim achter de transformatie van parket door roken ligt in de interactie van de tannines in het hout. Deze natuurlijke stoffen reageren op een unieke manier tijdens het roken, waardoor een diepgaand en rijk kleurenpalet ontstaat. Dé manier om een dat een warme en uitnodigende sfeer in uw interieur te creëren! Dit proces voegt niet alleen esthetische waarde toe aan uw vloer, maar gaat ook de vergeling van het hout in uw parket tegen.

Voor welke houtsoorten is roken geschikt?

Roken is een proces dat alleen op eikenhout uit specifieke groeigebieden kan worden toegepast. Alleen bij deze houtsoorten kunnen we de tannines in het hout laten reageren en op deze manier het gewenste effect behalen. Heeft u een parket gemaakt van een andere houtsoort, waarop u graag een gerookt effect wilt terugzien? Vraag onze experts dan eens om advies. Zeker weten dat we een oplossing voor u hebben!

Hoe wij een bestaande vloer kunnen roken

U vraagt zich waarschijnlijk af hoe wij het hout van uw vloer kunnen roken, zonder de vloer uit uw woning te verwijderen. Dat leggen we u graag uit: er is eigenlijk helemaal geen rook gemoeid bij dit proces. Door het gebruik van ammoniak veranderen we de structuren in het hout en behalen we hetzelfde effect als bij het traditionele roken van hout. Een vergelijkbaar resultaat, zonder een complete verbouwing! Uw parket kan gewoon op zijn plaats blijven.

Na het roken

Na het roken van uw parketvloer is het van groot belang om deze te beschermen en te onderhouden. Onze specialisten adviseren u graag over de beste afwerkingsopties, zoals lakken of oliën. Deze afwerkingen zorgen niet alleen voor bescherming, maar benadrukken ook de unieke kleur en textuur die zijn ontstaan door het rookproces. Hierdoor blijft uw vloer er jarenlang als nieuw uitzien, en is deze bestand tegen dagelijkse slijtage en vuil.

roken

Andere behandelingen voor uw parket

Geeft het roken van uw parketvloer niet het effect dat u voor ogen had? Geen zorgen, met onze veelzijdige parketbehandelingen is er altijd een manier om de afwerking te bereiken die helemaal bij u past. Onderstaande behandelingen zijn slechts een greep uit de mogelijkheden die Parket-renoveren.nl u biedt. Vraag ons gerust naar de behandeling die het beste bij u vloer past!

  • Borstelen
  • Kleuren
  • Logen
  • Verouderen

Laat u adviseren door onze experts

Wilt u meer weten over het roken van uw parketvloer of over onze andere behandelingsopties? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van deskundig advies. Ontdek de mogelijkheden om uw parketvloer te vernieuwen en uw interieur te transformeren!