In de eerste plaats adviseren wij altijd om te kiezen voor de afwerking die u het mooist vindt.

De keuze voor de afwerking, zoals olie, lak of was, hangt af van een aantal factoren. In de eerste plaats adviseren wij altijd om te kiezen voor de afwerking die u het mooist vindt. Daarna spelen er verschillende factoren mee, zoals de gebruiksintensiteit en de onderhoudsfrequentie. In veel gevallen zijn er diverse mogelijkheden die voor u geschikt kunnen zijn. Goede voorlichting is dan ook van cruciaal belang.

Deepclean reiniging en onderhoud

Niet alle vloeren hoeven te worden geschuurd om ze weer mooi te krijgen. Als de beschermlaag van de parketvloer niet is doorgesleten, kan in veel gevallen de vloer intensief worden gereinigd. Voor het reinigen en nieuw afwerken van de vloer kunt u de levensduur van uw parketvloer verlengen. Met onze deepclean machine kunnen we uw vloer er weer mooi uit laten zien. De deepclean reiniging en afwerking is de meest voordelige wijze waarop wij uw vloer weer mooi kunnen krijgen. Wanneer de afwerking van de parketvloer te ver is versleten, ontkomen we er niet aan om uw vloer te schuren.

Schuren en oliën

Schuren en oliën is een van onze basisbehandelingen die we uitvoeren. We starten met het grof schuren om de oude beschermlaag te verwijderen en op het kale hout te komen. Na het grof schuren volgen vaak twee schuurgangen met onze unieke aangepaste schuurmachine. Hiermee krijgen we een zeer mooi schuurbeeld, het beste in de markt. Nadat de vloer is gepolijst, voorzien we de vloer van een sterke en zeer slijtvaste 2-componentenolie. Deze 2-componentenolie is te verkrijgen in veel kleuren. Daarnaast is het meestal mogelijk om voorafgaand aan het oliën de vloer extra te bewerken, bijvoorbeeld door deze te borstelen, te kleuren of te logen.

Schuren en lakken

Schuren en lakken is een van onze basisbehandelingen die we uitvoeren. We starten met het grof schuren om de oude beschermlaag te verwijderen en op het kale hout te komen. Na het grof schuren volgen vaak twee schuurgangen met onze unieke aangepaste schuurmachine. Hiermee krijgen we een zeer mooi schuurbeeld, het beste in de markt. Nadat de vloer is gepolijst, wordt de vloer voorzien van lak. Afhankelijk van de lakkeuze gebeurt dit in twee of drie lagen. Wij hebben lakken in verschillende glansgraden, van een ultramatte houtlook tot aan hoogglans. Het is meestal mogelijk om voorafgaand aan het lakken extra bewerkingen toe te passen. Zo kan de vloer bijvoorbeeld worden geborsteld of met een speciale kleuring worden behandeld.

V-groef reinigen

Heeft u een vloer met een V-groef, ook wel vellingkant genoemd, dan zal deze uitgefreesd en/of geschuurd moeten worden. Hierdoor krijgt ook de V-groef dezelfde nieuwe afwerking en kleur als de rest van de vloer.

Borstelen

Bij het borstelen van de vloer worden alle zachte houtdelen van de vloer verwijderd. Dit gebeurt alleen aan de oppervlakte van de planken. Door het borstelen krijgt het hout meer diepte en wordt de houtnerf meer geaccentueerd. Bijkomend voordeel is dat de vloer veel minder gevoelig is voor slijtage en krasjes, en deukjes stukken minder opvallen. Ook gaat de afwerklaag die op de vloer wordt gezet langer mee.

Kleuren

In veel gevallen, vooral bij lichte houtsoorten, kan het hout een extra kleurbehandeling krijgen. Het kleuren wordt gedaan met speciale kleurmiddelen waardoor het hout voor de definitieve afwerklaag een veel diepere kleur krijgt. Dekkend zwart, dekkend wit en een traditionele white wash behoren tot de mogelijkheden.

Roken

Roken is een kleurbewerking die alleen op eikenhout uit bepaalde groeigebieden kan worden toegepast. Het roken wordt gedaan door middel van ammoniak. Door het rookproces verkleurt het eikenhout. Dit komt doordat de tannines (zuren) die in het eikenhout zitten reageren op het ammoniak. Het eiken wordt door het rookproces donkerder van kleur. De duur van het rookproces bepaalt hoe donker het eiken wordt. Het achteraf roken van eikenhout is lastig in woningen. Wij kunnen uw vloer echter op een alternatieve manier behandelen, waardoor een vergelijkbaar resultaat kan worden behaald. Tijdens het advies op locatie laten wij graag de mogelijkheden zien!

Logen

Logen is een speciale bewerking die kan worden uitgevoerd op een aantal houtsoorten. Door het logen wordt het hout uitgebeten en krijgt het een prachtig sleetse uitstraling. Na het logen wordt de vloer veelal afgewerkt met olie. Tijdens het advies op locatie laten wij graag de mogelijkheden zien!

Verouderen

Het klinkt gek: u krijgt de mogelijkheid om uw oude vloer weer strak te krijgen en dan bieden wij u de mogelijkheid om deze alsnog te verouderen. Normaal gesproken gebeurt het verouderen van nieuwe vloeren mechanisch in een fabriek. Bij bestaande vloeren gebruiken we een speciale techniek die de vloer een verouderde uitstraling geeft. Deze verouderingstechniek is zeer geschikt op eiken en geeft de vloer een mooie oude uitstraling.

Drevelen en voegen

Een traditionele parketvloer die verlijmd en gespijkerd is moet vaak, wanneer deze geschuurd wordt, een extra behandeling ondergaan. Deze behandeling noemen we drevelen en voegen. Tijdens het drevelen worden de spijkertjes dieper het hout in verzonken. Na het drevelen van de spijkertjes wordt de vloer gevoegd met een mix van hars en schuurstof. Door het voegen vullen we alle spijkergaatjes, naadjes en eventuele noestjes.

Overige mogelijkheden

Parket-renoveren.nl kan voor u nog een groot aantal producten en diensten leveren die wij hiervoor niet hebben genoemd. Producten en diensten worden altijd, op locatie, in overleg met u als klant geïnventariseerd en besproken. Een greep uit onze overige producten en diensten:

  • Plinten (incl. plaatsen)

  • Profielen (incl. plaatsen)

  • Aanleggen op bestaande parketvloeren

  • Maken van dorpels

  • Leveren en of maken van convectorroosters

  • Reparatie van beschadigde vloeren

  • Restauratie van oude parketvloeren