Grenen vloer schuren

Laat je grenen vloer schuren door Parket-Renoveren.nl en je vloer ziet er weer zo goed als nieuw uit! Dankzij ons persoonlijke advies, de nieuwste technieken én beste machines, kun je altijd rekenen op optimaal resultaat. Daarnaast is er van alles mogelijk op het gebied van afwerking. Of je je grenen vloer nu wilt laten lakken of oliën, wij zorgen voor de mooiste look. Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op voor advies.

Waarom parket-renoveren.nl?

  • Persoonlijk advies op locatie

  • Nieuwste machines en technieken

  • Veel verschillende mogelijkheden

Wanneer moet je je grenen vloer schuren?

Door je grenen vloer goed te onderhouden, gaat hij zo lang mogelijk mee. Maar waaruit bestaat optimaal onderhoud? Als je je vloer netjes afwerkt en regelmatig schoonmaakt, ben je al een heel eind. Toch ontkom je er niet aan dat er krasjes, butsjes of andere oneffenheden ontstaan. Is dat zover? Dan komen wij graag bij je langs om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Intensief schoonmaken

Soms is het niet direct nodig om je grenen vloer te schuren, daarom komen we eerst langs. Bij een grondige inspectie kunnen we namelijk zien of een intensieve reiniging volstaat. Hiervoor gebruiken we een speciale deepclean machine. Daarna brengen we een nieuwe beschermlaag aan.

Schuren

Is de huidige afwerking volledig doorgesleten? Dan moeten we je grenen vloer schuren. Zo verwijderen we de resten van de afwerklaag tot er weer een mooie, effen, houten vloer over blijft. Vervolgens polijsten we de vloer en kies jij de afwerking die je door ons wilt laten aanbrengen.

Grenen vloer schuren en lakken

Kies je ervoor om je grenen vloer na het schuren te laten lakken? Dan kies je voor de optimale bescherming van je vloer. In tegenstelling tot olie, breng je namelijk met lak een beschermende laag aan óp de vloer. Zo bescherm je deze extra goed tegen vuil en vocht. Het nadeel van een laklaag is dat je deze niet plaatselijk kunt bijwerken als hier krassen en deuken in ontstaan. Maar je kunt wel het één en ander doen om dit te voorkomen, zoals regelmatig stofzuigen!

Grenen vloer schuren en oliën

Een andere optie is je grenen vloer schuren en daarna oliën. Olie beschermt de vloer van binnenuit, waardoor de natuurlijk look perfect behouden blijft. Er ontstaat alleen geen beschermlaag óp de vloer, waardoor je beter moet uitkijken met bijvoorbeeld vocht. Ontstaat er een vlek in de geoliede vloer? Dan kun je deze in tegenstelling tot de gelakte vloer gelukkig wél plaatselijk bijwerken.

Grenen vloer schuren prijs

De prijs voor het schuren van jouw grenen vloer is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak dat geschuurd moet worden, maar ook de staat van de huidige afwerking. Daarom komen we altijd van te voren langs om de vloer te inspecteren. Vervolgens stellen we een offerte op. Zo weet je altijd precies wat de prijs van het schuren van jouw grenen vloer wordt.

Neem contact op

Heb je nog vragen over het schuren van jouw grenen vloer, de afwerking, prijs of iets heel anders? Neem dan gerust contact met ons op. Eventueel maken we dan ook alvast een afspraak om te kijken wat er nodig is voor optimaal onderhoud van jouw vloer.