Houten vloer lakken

Wil je je houten vloer lakken? Kies dan voor onze service! We komen bij je langs om je optimaal te kunnen adviseren en maken vervolgens gebruik van de nieuwste technieken en beste machines. Zo zorgen we ervoor dat jouw houten vloer er weer als nieuw uitziet én weer goed beschermd is. Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op om je persoonlijk te laten adviseren.

Waarom parket-renoveren.nl?

  • Persoonlijk advies op locatie

  • Nieuwste machines en technieken

  • Veel verschillende mogelijkheden

Verschil lakken en oliën

Je houten vloer gaat zo lang mogelijk mee als je deze goed beschermt. Dat doe je bijvoorbeeld door deze te lakken of te oliën. Maar wat kies je? Door je houten vloer te lakken, breng je een slijt- en watervaste beschermlaag óp het hout aan. Zo is je vloer optimaal beschermd bij intensief gebruik. Olie trekt in het hout en beschermt het hout van binnenuit. Zo behoud je de natuurlijk look, maar het is kwetsbaarder voor o.a. vochtvlekken. In tegenstelling tot lak is een geoliede houten vloer wel plaatselijk te herstellen.

Houten vloer schuren en lakken

Heb je gekozen voor lak? En is de oorspronkelijke laklaag van je vloer inmiddels doorgesleten? Dan moet je je houten vloer schuren en opnieuw lakken. Slijtage en beschadigingen zorgen ervoor dat het hout bloot komt te liggen en makkelijk beschadigt. Door de vloer goed te schuren verwijderen we de oude laklaag en alle oneffenheden. Vervolgens polijsten we het hout en brengen we een nieuwe laklaag aan. Zo ziet jouw houten vloer er weer zo goed als nieuw uit!

Het nadeel van een laklaag is dat je deze niet plaatselijk kunt bijwerken als hier krassen en deuken in ontstaan. Maar je kunt wel het één en ander doen om dit te voorkomen, zoals regelmatig stofzuigen!

gelakt parket onderhoud parket-renoveren.nl

Intensieve reiniging

Soms is het niet nodig om de houten vloer te schuren en lakken. Daarom komen we altijd eerst bij je langs om de staat van de vloer te bekijken. Is de laklaak niet volledig doorgesleten? Dan volstaat vaak een intensieve reiniging. Hiervoor gebruiken we een speciale deepclean machine. Daarna werken we de vloer weer netjes af en kan hij voordelig weer een tijdje mee.

Houten vloer lakken kleur

Wil je jouw houten vloer een kleur geven bij het lakken? Dat kan! We bewerken dan na het schuren het kale hout. Zo geef je je vloer permanent een nieuwe look. Denk bijvoorbeeld aan dekkend zwart, dekkend wit of de momenteel veel gekozen white wash. Daarnaast kun je ervoor kiezen je vloer een nieuwe uitstraling te geven, door ons deze te laten logen, roken, verouderen of borstelen voor we de laklaag aanbrengen.

Houten vloer schuren en lakken kosten

Het is van verschillende factoren afhankelijk welke kosten er komen kijken bij het schuren en lakken van houten vloeren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak dat we behandelen, maar ook aan de huidige staat van de beschermlaag. Voordat we een offerte opstellen, komen we dus altijd langs om het complete plaatje in beeld te brengen.

Neem contact op

Meer weten over de mogelijkheden? Of alvast een afspraak inplannen voor een persoonlijk advies op locatie? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord! Je kunt ons bellen, mailen of ons online contactformulier invullen.