• Een natuurlijke uitstraling
  • Eenvoudig toe te passen
  • Kan ook plaatselijk toegepast worden. We hoeven dus niet per se de hele vloer te oliën
  • Mogelijkheid om de kleurtint aan te passen

Houten vloer oliën

Parket oliën is een ideale manier om uw houten vloer te beschermen. Bij parket-renoveren.nl zijn we expert in het tot leven wekken van uw houten vloer. Dit doen we onder andere door uw houten vloer te oliën wanneer deze beschadigd of verontreinigd is of gewoon toe is aan opfrissing. Wij vinden herstel de meest duurzame manier van hergebruik. Daarom zorgen onze specialisten er met professionele machines van de hoogste kwaliteit voor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Parket oliën is een van onze basisbehandelingen die uw parket verbeteren.

Waarom uw parket bewerken met olie?

Uw parket oliën helpt de vloer te beschermen tegen slijtage, vlekken en brengt de kleur tot leven. Parketlak wordt in lagen over de vloer aangebracht, olie trekt juist in de vloer. Doordat de olie in de vloer trekt, behoudt u de natuurlijke structuur van het parket en is het mogelijk de houten vloer verschillende kleuren te geven.

Houten vloer oliën: hoe gaat dat in zijn werk?

Bij parket-renoveren.nl zijn we expert in het renoveren van uw vloer en hebben hier verschillende methodes voor. Voordat we uw houten vloer oliën, kunnen we de vloer ook extra bewerken. Denk bijvoorbeeld aan borstelen, kleuren of logen.
Om een houten vloer te oliën gaan we als volgt te werk:

  1. We schuren de oude afwerklaag stofvrij van de vloer
  2. Vervolgens polijsten we de gladgeschuurde vloer
  3. De gepolijste vloer werken we af met de gewenste olie

We maken gebruik van een slijtvaste tweecomponentenolie, die te verkrijgen is in een ruim aanbod aan kleuren. Neem contact op met onze adviseurs voor de kleurmogelijkheden. Dit kan door ons te mailen via info@parketrenoveren.nl of door te bellen naar 06-2188 2016.

Andere afwerkmogelijkheden

Naast oliën, kunnen we bij parket-renoveren.nl uw parket ook lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren en roken. Bekijk hier de diverse afwerkmogelijkheden.

Vloer oliën

Zoals aangegeven is oliën een zeer efficiënte manier om de vloer gedeeltelijk of in zijn geheel te renoveren. De slijtvaste olie is in meerdere kleuren te verkrijgen zodat u de vloer naar wens laat renoveren.

Vloer lakken

Het is ook mogelijk uw vloer door ons te laten lakken. Parketlak komt in verschillende glansgradaties: van een zeer matte houtlook tot aan hoogglans. Net als bij het oliën kunnen we de vloer van tevoren extra behandelen.

Vloer kleuren

Uw parket een volledig andere kleur geven? Vooral bij lichte houtsoorten is dit eenvoudig toe te passen. Kies onder andere uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash. We adviseren u graag over onze andere kleurmogelijkheden.

Vloer roken

Het roken van een vloer is een proces dat alleen op eikenhout toepasbaar is. We bewerken het hout met ammoniak. Dit reageert vervolgens met de tannine (zuren) van het eikenhout, wat de kleur donkerder maakt. We komen graag langs om de rookmogelijkheden van uw vloer te bespreken.

Vloer logen

Voorafgaand aan het afwerken met olie kunnen we veel houtsoorten ook logen. Bij logen wordt het hout uitgebeten en krijgt het een sleetse uitstraling. Ook bij logen geven we u graag advies op locatie zodat we de mogelijkheden kunnen laten zien.

Vloer borstelen

Het is ook mogelijk om een houten vloer een oudere uitstraling te geven. Normaliter worden nieuwe vloeren mechanisch in een fabriek verouderd. Bij parket-renoveren.nl geven we ook bestaande vloeren een verouderde uitstraling door onze speciale techniek.

Vloer verouderen

Door de vloer te borstelen geven we het parket een meer geaccentueerde houtnerf en krijgt de vloer meer diepte. We raden aan de vloer te laten borstelen, omdat deze zo minder gevoelig is voor slijtage en krasjes. Deukjes zullen ook minder opvallen. De gekozen afwerklaag gaat hierdoor ook langer mee.

Neem contact op

Omdat elke vloer anders is en het soms lastig is een keuze te maken tussen de behandelingen, komen we graag langs om u advies te geven. Vul ons contactformulier in of neem contact op via info@parketrenoveren.nl of 06-2188 2016. Vervolgens maken we een afspraak om de vloer te komen bezichtigen. Zo krijgen we een goed beeld van het parket en kunnen we u advies op maat geven. Nadat duidelijk is wat uw wensen en mogelijkheden zijn, maken we een offerte op. Wanneer u akkoord bent met de offerte, zorgen we ervoor dat uw houten vloer weer zo goed als nieuw wordt!