Houten vloer oliën

Je houten vloer oliën zorgt ervoor dat deze zo lang mogelijk meegaat. Olie beschermt het hout van binnenuit en is eenvoudig plaatselijk bij te werken. Wil je jouw houten vloer optimaal verzorgen? Laat ons deze dan met behulp van de nieuwste technieken en beste machines eens in de zoveel tijd in de olie zetten. Lees meer over de mogelijkheden of neem meteen contact met ons op om te bespreken wat we voor jouw houten vloer kunnen betekenen.

Waarom parket-renoveren.nl?

 • Persoonlijk advies op locatie

 • Nieuwste machines en technieken

 • Veel verschillende mogelijkheden

Houten vloer oliën zonder schuren

Soms kunnen we een houten vloer oliën zonder te schuren. Wanneer de oorspronkelijke olielaag nog niet volledig doorgesleten is, kiezen we ervoor de houten vloer te reinigen en oliën. Dit doen we met een speciale deepclean machine. Dit is een voordelige manier om je vloer er weer als nieuw uit te laten zien!

Houten vloer schuren en oliën

Is de olielaag volledig doorgesleten? Dan moeten we de houten vloer schuren en oliën. Door de vloer te schuren, verwijderen we alle oneffenheden en blijft alleen het hout over. Vervolgens polijsten we het hout en zetten we deze opnieuw in de olie. We gebruiken hiervoor uitsluitend supersterke, slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, waardoor we altijd de look realiseren die jij zoekt.

Extra bewerking

Wil je dat we kleuren, borstelen, roken, verouderen of logen voordat we de houten vloer oliën? Ook dat is mogelijk. Op die manier realiseren we een permanente nieuwe look voor jouw vloer.

Houten vloer schuren en oliën kosten

Wil je weten welke kosten er bij het schuren en oliën van een houten vloer komen kijken? Neem dan contact met ons op. Er is namelijk niet één prijs. De kosten zijn altijd afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak en de staat van de huidige afwerklaag. Voordat we een officiële offerte maken, komen we daarom altijd even langs om de houten vloer te inspecteren.

Overige mogelijkheden

Naast het oliën van jouw houten vloer bieden wij nog veel meer diensten aan. Denk bijvoorbeeld aan lakken, maar ook aan:

 • v-groef reinigen
 • drevelen en voegen
 • plinten en profielen leveren en plaatsen
 • op bestaande houten vloeren aanleggen
 • dorpels maken
 • convectieroosters maken
 • beschadigde houten vloeren repareren
 • oude houten vloeren restaureren

Neem contact op

Wil je weten wat we precies voor jou kunnen betekenen op het gebied van houten vloeren oliën of onze andere diensten? Neem gerust contact met ons op! Voordat we aan de slag gaan komen we altijd bij je langs om je persoonlijk advies te geven. Bel ons, stuur een e-mail of vul ons online contactformulier in.