Houten vloer renoveren

Een houten vloer renoveren is vakwerk. Of je nu op zoek bent naar een partner voor regulier onderhoud, of een nieuw huis hebt gekocht met een oude vloer erin die aan een opknapbeurt toe is, wij helpen je verder! Dankzij de beste machines en nieuwste technieken realiseren we de look waar jij naar op zoek bent. Lees verder over de mogelijkheden of neem direct contact op voor persoonlijk advies.

Waarom parket-renoveren.nl?

 • Persoonlijk advies op locatie

 • Nieuwste machines en technieken

 • Veel verschillende mogelijkheden

Houten vloer schoonmaken

Soms kun je met een intensieve schoonmaakbeurt een houten vloer al behoorlijk opknappen! Dit doen we wanneer de afwerking nog niet helemaal doorgesleten is. Houten vloeren schoonmaken doen we met een speciale deepclean machine. In combinatie met de passende afwerking kunnen we je vloer zo voordelig renoveren.

Houten vloer schuren

Is de afwerking te ver doorgesleten? Dan ontkomen we er niet aan de houten vloer te schuren. Dit is de meest voorkomende manier waarop wij een houten vloer renoveren. We schuren de vloer grof, tot we het kale hout overhouden. Hierna volgen vaak twee schuurgangen met onze speciale schuurmachine en werken we de vloer, na het polijsten, af op de manier naar jouw keuze.

Houten vloer oliën

Wanneer we met olie je houten vloer renoveren, gebruiken we altijd een sterke slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie beschermt het hout van binnenuit en behoudt de prachtige natuurlijke uitstraling. Om de vloer mooi aan te laten sluiten bij de rest van je interieur, kun je uit allerlei verschillende kleuren kiezen.

Houten vloer lakken

In tegenstelling tot olie, dat het hout alleen van binnenuit beschermt, laat lak een beschermende laag op de vloer achter. Kies je ervoor de houten vloer te renoveren met lak? Dan is je vloer nóg beter beschermd tegen vuil en vocht. Houd er wel rekening mee dat er krassen in de lak kunnen komen. Door regelmatig te stofzuigen met een borstel opzetstuk, kun je dit goed voorkomen!

gelakt parket onderhoud parket-renoveren.nl

Behandelen vóór de afwerking

Naast de afwerking, zijn er ook nog verschillende mogelijkheden om de houten vloer vóór de afwerking een nieuwe look te geven. Zo kunnen we de houtnerf accentueren door de vloer te borstelen of het kale hout een kleurbehandeling geven. Andere mogelijkheden zijn:

 • logen
 • verouderen
 • roken (eiken)

Traditionele houten vloeren renoveren

Heb je een traditionele parketvloer? Dan is het hout gespijkerd en verlijmd. Dit vraagt dus om wat extra aandacht. Wanneer we traditionele vloeren renoveren, ‘drevelen’ we deze eerst. Dat houdt in dat we alle spijkertjes dieper in het hout verzinken. Vervolgens wordt de houten vloer gevoegd en kan deze naar wens afgewerkt worden.

Houten vloer renoveren kosten

De kosten voor het renoveren van jouw houten vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak, maar ook de huidige afwerking en eventuele bijkomende diensten zoals plinten herstellen en extra parket aanleggen. We komen daarom altijd even bij je langs om de vloer te inspecteren. Vervolgens stellen we een offerte op. Ga je akkoord met de kosten? Dan renoveren we jouw houten vloer, zodat deze straks weer als nieuw is!

Overige diensten

Wist je dat we nog veel meer voor je kunnen betekenen dan je houten vloer renoveren? We leveren veel verschillende producten en diensten, zoals:

 • plinten plaatsen
 • profielen plaatsen
 • op bestaande parketvloeren aanleggen
 • dorpels maken
 • convectorroosters maken
 • beschadigde vloeren repareren
 • oude parketvloeren restaureren

Neem contact op

Wil je jouw houten vloer renoveren? Maar weet je niet precies wat er moet gebeuren voor het beste resultaat? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Voordat we aan de slag gaan komen we altijd langs voor persoonlijk advies. Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in onze diensten? We horen graag van je!