Houten vloer schuren Bolsward

Bent u woonachtig in Bolsward en omgeving en hebt u een houten vloer die gerenoveerd moet worden? In dat geval is Parket-renoveren.nl de aangewezen partij die uw houten vloer in Bolsward kan schuren en afwerken om deze er weer als nieuw uit te laten zien. Om te kunnen beoordelen of uw vloer ook geschikt is voor renovatie, is het van belang dat wij de vloer bij u op locatie in Bolsward inspecteren. Alleen dan kunnen wij een gericht advies geven en indien gewenst in kaart brengen wat de kosten zullen zijn. Het beoordelen van uw vloer is geheel vrijblijvend. U kunt vervolgens zelf bepalen wat u graag met uw vloer zou willen doen. Eén ding is zeker, mochten wij uw houten vloer mogen schuren en afwerken, dan zal deze er weer als nieuw uit komen te zien!

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Wat kost het om mijn houten vloer in Bolsward te laten schuren?

Het is voor ons op voorhand niet te zeggen wat de kosten voor het laten schuren en afwerken van uw houten vloer in Bolsward zullen zijn. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Om de kosten zo goed mogelijk in kaart te brengen bieden we ook aan om vrijblijvend bij u langs te komen in Bolsward om uw vloer te beoordelen. Hierbij kijken we naar de status van uw vloer, het houttype, de legvorm, het aantal vierkante meters en de gewenste afwerking. Op basis van al deze gegevens kunnen wij u een passend advies geven en een offerte op maat aanbieden.

Verschillende houttypen die geschuurd kunnen worden

Eiken vloer schuren

Heeft u in uw huis in Bolsward een eikenhouten vloer liggen, dan betreft dit waarschijnlijk een eiken houten vloer. De eikenhouten vloer dankt haar populariteit aan de natuurlijk en neutrale uitstraling. Daarnaast is deze houten vloer goed te schuren en af te werken.

Grenen vloer schuren

Een compleet andere vloer dan de eikenhouten vloer is de grenen vloer. Deze houtsoort kent namelijk veel kleurschakelingen en noesten. Dit creëert een speels effect, waardoor de vloer een meer uitgesproken uitstraling heeft dan de eiken vloer. Daarentegen is de grenen vloer zachter dan de eiken vloer, waardoor deze wat sneller beschadigd raakt. Dit betekent dat de vloer iets meer onderhoud vereist, maar ook gemakkelijk te schuren is.

Jatoba vloer schuren

De Jatoba vloer heeft een zeer kenmerkende rood/bruine kleur. Deze, uit Midden en Zuid Amerika afkomstige exotische, houtsoort is goed te schuren en te behandelen. Al moet er bij de keuze van de behandeling wel goed gekeken worden dat er één gekozen wordt waarbij de donkere gloed behouden blijft.

Merbau vloer schuren

Evenals Jatoba is ook Merbau een harde houtsoort met een rode/donkerbruine uitstraling. Merbau is afkomstig uit Zuidoost Azië en is ondanks zijn hardheid prima te schuren. De prachtige warme uitstraling van Merbau is wat deze houtsoort zo kenmerkend maakt. Houd hier bij de keuze voor een afwerking dan ook goed rekening mee.

Bamboe vloer schuren

Heeft u in uw huis in Bolsward een prachtige bamboe vloer liggen en wilt u deze graag laten renoveren, dan is dat geen enkel probleem. Bamboe vloeren lenen zich er perfect voor om te laten schuren en vervolgens te laten lakken of oliën. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het lakken van de vloer, waardoor de uitstraling hetzelfde blijft. Ook oliën is een prima optie. Olie trekt in de vloer waardoor de vloer waterafstotend wordt en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de vloer lang meegaat. Olie zorgt op zijn beurt wel voor een mattere uitstraling van de vloer. Wat betreft de keuze tussen lak en olie is de gewenste uitstraling van de vloer wel een belangrijke overweging.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Ik wil mijn houten vloer in Bolsward laten schuren. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De houten vloer dankt zijn populariteit aan de prachtige natuurlijke uitstraling die het geeft aan de gehele ruimte. Maar wanneer na jaren van intensief gebruik de vloer slijtage plekken vertoond en er kleurverschil ontstaat, kan dit een doorn in het oog zijn. Het mooie van houten vloeren is dan weer dat deze eenvoudig te renoveren zijn. Zo ook uw houten vloer in Bolsward. Door deze te schuren en af te werken met een goed bijpassende olie, lak of was zal de vloer er als herboren uitkomen. Onze specialisten kennen elk houttype en weten precies welke afwerking hier het beste bij past. Om dit voor uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren uw vloer, waardoor wij u een gericht advies kunnen geven en, indien gewenste, een offerte op maat.

Niet in alle gevallen is renovatie van een vloer mogelijk. Het kan namelijk zijn dat de vloer dermate beschadigd is, dat deze simpelweg niet meer te herstellen is. Ook in dit geval kunnen wij u helpen! Wij gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Indien u akkoord bent met de offerte, gaan wij bij u in Bolsward aan de slag met het schuren van uw houten vloer en alles wat daar bij komt kijken. Het volledige proces zal er zo uit te komen zien:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Nieuw uiterlijk voor uw houten vloer? Dat kan!

Bij Parket-renoveren.nl bieden we diverse soorten afwerkmogelijkheden aan. Zo kunnen we uw houten vloer voorzien van een nieuw uiterlijk door deze te oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. Alle afwerkmogelijkheden geven een andere uitstraling aan uw vloer in Bolsward. Hieronder worden de diverse afwerkmogelijkheden toegelicht.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Zelf mijn houten vloer schuren of laten doen?

Het schuren van uw houten vloer in Bolsward is een tijdrovende klus. Alles valt en staat met een goede voorbereiding en ook enige ervaring en kennis is wel een vereiste. Uiteraard moet je daarnaast nog beschikken over de juiste gereedschappen en materialen. In theorie betekent dit dat het mogelijk is om uw eigen houten vloer te schuren. Toch zullen wij dit nooit aanraden. In de meeste gevallen leidt het zelf schuren van de houten vloer tot beschadiging aan de planken. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat uw vloer niet meer op te knappen is. Wilt er verzekerd van zijn dat alles goed gaat en uw vloer thuis in Bolsward er weer als nieuw uit komt te zien, dan adviseren wij altijd om deze klus aan een professionele partij over te laten.

Neem contact met ons op

Wilt u uw vloer door een professionele partij weer nieuw leven in laten blazen? Dan zijn wij de partner die u zoekt! Wij komen graag naar Bolsward om uw vloer te beoordelen en indien gewenst volledig te renoveren. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.