Houten vloer schuren Burgum

Bent u woonachtig in Burgum en is uw vloer door jaren intensief gebruik flink gaan slijten en wilt u hier graag iets aan laten doen? In dat geval is het verstandig om een professionele partij als Parket-renoveren.nl in te schakelen. In de meeste gevallen kunnen wij uw prachtige houten vloer in Burgum schuren en bewerken waarna deze er weer als nieuw uit zal zien. Dit zal slechts enkele dagen in beslag nemen. Om uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs in Burgum. Op die manier kunnen wij het beste de status van de vloer beoordelen en u zo van het beste advies voorzien. Twijfelt u of uw houten vloer nog geschuurd kan worden of dat deze echt vervangen moet worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs in Burgum om uw houten vloer te beoordelen en u te adviseren over eventuele vervolgstappen voor het in ere herstellen van uw houten vloer.

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Bent u woonachtig en Burgum en benieuwd wat het schuren van uw houten vloer kost?

De hoogte van de kosten voor het schuren van uw houten vloer in Burgum zijn niet direct op voorhand te bepalen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de houtsoort, de legvorm en ook de door u gekozen afwerking van invloed op de prijs. Uiteraard is ook het aantal vierkante meters dat behandeld moet worden en de status van de vloer medebepalend voor de prijs. Iedere vloer is in deze uniek. Wij komen daarom graag vrijblijvend bij u langs in Burgum om uw vloer te beoordelen. Op basis van de gehele situatie kunnen wij u voorzien van een goed advies en met een passende offerte komen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Verschillende houttypen die geschuurd kunnen worden

Eiken vloer schuren

Heeft u in uw huis in Burgum een eikenhouten vloer liggen, dan betreft dit waarschijnlijk een eiken houten vloer. De eikenhouten vloer dankt haar populariteit aan de natuurlijk en neutrale uitstraling. Daarnaast is deze houten vloer goed te schuren en af te werken.

Grenen vloer schuren

Een compleet andere vloer dan de eikenhouten vloer is de grenen vloer. Deze houtsoort kent namelijk veel kleurschakelingen en noesten. Dit creëert een speels effect, waardoor de vloer een meer uitgesproken uitstraling heeft dan de eiken vloer. Daarentegen is de grenen vloer zachter dan de eiken vloer, waardoor deze wat sneller beschadigd raakt. Dit betekent dat de vloer iets meer onderhoud vereist, maar ook gemakkelijk te schuren is.

Jatoba vloer schuren

De Jatoba vloer heeft een zeer kenmerkende rood/bruine kleur. Deze, uit Midden en Zuid Amerika afkomstige exotische, houtsoort is goed te schuren en te behandelen. Al moet er bij de keuze van de behandeling wel goed gekeken worden dat er één gekozen wordt waarbij de donkere gloed behouden blijft.

Merbau vloer schuren

Evenals Jatoba is ook Merbau een harde houtsoort met een rode/donkerbruine uitstraling. Merbau is afkomstig uit Zuidoost Azië en is ondanks zijn hardheid prima te schuren. De prachtige warme uitstraling van Merbau is wat deze houtsoort zo kenmerkend maakt. Houd hier bij de keuze voor een afwerking dan ook goed rekening mee.

Bamboe vloer schuren

Heeft u in uw huis in Burgum een prachtige bamboe vloer liggen en wilt u deze graag laten renoveren, dan is dat geen enkel probleem. Bamboe vloeren lenen zich er perfect voor om te laten schuren en vervolgens te laten lakken of oliën. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het lakken van de vloer, waardoor de uitstraling hetzelfde blijft. Ook oliën is een prima optie. Olie trekt in de vloer waardoor de vloer waterafstotend wordt en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de vloer lang meegaat. Olie zorgt op zijn beurt wel voor een mattere uitstraling van de vloer. Wat betreft de keuze tussen lak en olie is de gewenste uitstraling van de vloer wel een belangrijke overweging.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Ik wil mijn houten vloer in Burgum laten schuren. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De houten vloer dankt zijn populariteit aan de prachtige natuurlijke uitstraling die het geeft aan de gehele ruimte. Maar wanneer na jaren van intensief gebruik de vloer slijtage plekken vertoond en er kleurverschil ontstaat, kan dit een doorn in het oog zijn. Het mooie van houten vloeren is dan weer dat deze eenvoudig te renoveren zijn. Zo ook uw houten vloer in Burgum. Door deze te schuren en af te werken met een goed bijpassende olie, lak of was zal de vloer er als herboren uitkomen. Onze specialisten kennen elk houttype en weten precies welke afwerking hier het beste bij past. Om dit voor uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren uw vloer, waardoor wij u een gericht advies kunnen geven en, indien gewenste, een offerte op maat.

Niet in alle gevallen is renovatie van een vloer mogelijk. Het kan namelijk zijn dat de vloer dermate beschadigd is, dat deze simpelweg niet meer te herstellen is. Ook in dit geval kunnen wij u helpen! Wij gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Indien u akkoord bent met de offerte, gaan wij bij u in Burgum aan de slag met het schuren van uw houten vloer en alles wat daar bij komt kijken. Het volledige proces zal er zo uit te komen zien:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Kunnen jullie mijn vloer in Burgum ook een nieuw uiterlijk geven?

Een nieuw uiterlijk is zeker mogelijk! Onze specialisten kunnen uw houten vloer in Burgum schuren en vervolgens afwerken. Hierbij zijn vele opties mogelijk. Elke afwerking heeft zijn eigen uitwerking op de vloer. Zo geeft de ene afwerking een matte uitstraling aan uw vloer en de andere juist meer een glanzend uiterlijk. Ook wat betreft kleurbehoud is de keuze tussen de verschillende afwerkingsmogelijkheden heel belangrijk. Laat u daarom goed informeren door de specialisten. Hieronder hebben we verschillende afwerkingsmogelijkheden op een rij gezet om u toch al een idee te geven van de opties voor uw vloer.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Kan ik mijn vloer ook zelf schuren of raden jullie een professionele partij aan?

Het is zeker mogelijk om uw houten vloer in Burgum zelf te schuren. Als u ons op ons hart vraagt of wij dit aanraden, dan zeggen wij nee. Het schuren van een houten vloer is namelijk een zeer tijdrovende klus en vereist een goede voorbereiding. Daarnaast is enige kennis en ervaring ook wel een vereiste om het goed te laten verlopen. Wij hebben dan één van de belangrijkste aspecten nog niet benoemd, de benodigde materialen en gereedschappen. Wanneer u dit niet goed voor elkaar hebt, zult u nooit het resultaat behalen zoals wij. Sterker nog, wanneer u niet de kennis en materialen bezit kunt u de vloer zelfs nog meer beschadigen. Dit kan tot gevolg hebben dat de vloer daarna helemaal niet meer te renoveren valt. In theorie is het dus mogelijk om zelf uw vloer te schuren, maar wij adviseren altijd om het aan een professionele partij over te laten.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog behoefte aan enige toelichting of zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs in Burgum om uw houten vloer te beoordelen en u te voorzien van advies. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om direct een offerte bij ons op te vragen.