Houten vloer schuren Friesland

Bent u woonachtig in Friesland en omgeving en hebt u een houten vloer die gerenoveerd moet worden? In dat geval is Parket-renoveren.nl de aangewezen partij die uw houten vloer in Friesland kan schuren en afwerken om deze er weer als nieuw uit te laten zien. Om te kunnen beoordelen of uw vloer ook geschikt is voor renovatie, is het van belang dat wij de vloer bij u op locatie in Friesland inspecteren. Alleen dan kunnen wij een gericht advies geven en indien gewenst in kaart brengen wat de kosten zullen zijn. Het beoordelen van uw vloer is geheel vrijblijvend. U kunt vervolgens zelf bepalen wat u graag met uw vloer zou willen doen. Eén ding is zeker, mochten wij uw houten vloer mogen schuren en afwerken, dan zal deze er weer als nieuw uit komen te zien!

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Bent u woonachtig en Friesland en benieuwd wat het schuren van uw houten vloer kost?

De hoogte van de kosten voor het schuren van uw houten vloer in Friesland zijn niet direct op voorhand te bepalen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de houtsoort, de legvorm en ook de door u gekozen afwerking van invloed op de prijs. Uiteraard is ook het aantal vierkante meters dat behandeld moet worden en de status van de vloer medebepalend voor de prijs. Iedere vloer is in deze uniek. Wij komen daarom graag vrijblijvend bij u langs in Friesland om uw vloer te beoordelen. Op basis van de gehele situatie kunnen wij u voorzien van een goed advies en met een passende offerte komen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Houttypen die geschuurd kunnen worden

Eiken vloer schuren

Eiken houten vloeren zijn erg populair vanwege hun natuurlijke en neutrale uitstraling. Dit verklaard ook wel waarom zoveel huishoudens in Friesland en omgeving een prachtige eiken houten vloer hebben liggen. Het ideale van eikenhout is dat deze gemakkelijk te bewerken is. Dit betekent dat uw vloer zich goed leent om geschuurd en afgewerkt te worden.

Grenen vloer schuren

Grenen is weer een compleet andere houtsoort dan eikenhout. In tegenstelling tot eikenhout heeft grenen een veel meer uitgesproken uiterlijk. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de vele kleurschakelingen en noesten. Daarnaast is de grenen vloer ook zachter dan de eikenhouten vloer. Dit maakt dat deze wat sneller beschadigd raakt en iets meer onderhoud vereist. Daarentegen is de grenen vloer wel weer gemakkelijker te schuren.

Jatoba vloer schuren

Jatoba is een houtsoort afkomstig uit Midden en Zuid Amerika. Deze exotische harde houtsoort kenmerkt zich door de prachtige rood/bruine kleur. De vloer is goed te schuren en te behandelen. Het is daarbij wel van belang dat u bij het kiezen van een afwerking rekening houd met de rood/bruine kleur van Jatoba. Er zijn namelijk afwerkingen die er voor zorgen dat de kleur mooi behouden blijft, maar ook afwerkingen die de kleur doen veranderen.

Merbau vloer schuren

Een andere unieke houtsoort is Merbau. Deze, uit Zuidoost Azië afkomstige houtsoort heeft een prachtige rode/donkerbruine uitstraling en is daarmee een lust voor het oog in ieder huis in Friesland en omgeving. Ondanks de hardheid is de Merbau vloer goed te schuren en te behandelen. Voor de behandeling geldt echter hetzelfde als bij de Jatoba vloer. Houd rekening met behoud van de vloer bij het kiezen van de afwerking.

Bamboe vloer schuren

Bamboe vloeren zijn zeer geschikt om te laten bewerken. Het laten schuren om deze vervolgens te lakken of oliën is helemaal prima. Meestal wordt er voor gekozen om de vloer te lakken omdat hierbij de kleur beter behouden blijft. Ook het afwerken met olie heeft zo zijn voordelen. Olie trekt namelijk in de vloer, wat er voor zorgt dat deze waterafstotend wordt. Bij een geoliede vloer geldt ook dat deze met regelmatig onderhoud langer meegaat. In tegenstelling tot lak, geeft olie een mattere uitstraling aan de vloer. Houd hierbij dus rekening met de keuze tussen een afwerking met lak en een afwerking met olie.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Ik wil mijn houten vloer in Friesland laten schuren. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De houten vloer dankt zijn populariteit aan de prachtige natuurlijke uitstraling die het geeft aan de gehele ruimte. Maar wanneer na jaren van intensief gebruik de vloer slijtage plekken vertoond en er kleurverschil ontstaat, kan dit een doorn in het oog zijn. Het mooie van houten vloeren is dan weer dat deze eenvoudig te renoveren zijn. Zo ook uw houten vloer in Friesland. Door deze te schuren en af te werken met een goed bijpassende olie, lak of was zal de vloer er als herboren uitkomen. Onze specialisten kennen elk houttype en weten precies welke afwerking hier het beste bij past. Om dit voor uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren uw vloer, waardoor wij u een gericht advies kunnen geven en, indien gewenste, een offerte op maat.

Niet in alle gevallen is renovatie van een vloer mogelijk. Het kan namelijk zijn dat de vloer dermate beschadigd is, dat deze simpelweg niet meer te herstellen is. Ook in dit geval kunnen wij u helpen! Wij gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Indien u akkoord bent met de offerte, gaan wij bij u in Friesland aan de slag met het schuren van uw houten vloer en alles wat daar bij komt kijken. Het volledige proces zal er zo uit te komen zien:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Is het mogelijk om mijn houten vloer in Friesland ook een andere uitstraling te geven?

Onze deskundigen hebben de mogelijkheid om uw vloer de gewenste uitstraling te geven. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn invloed op de uitstraling van de vloer. Zo zal de ene afwerking er voor zorgen dat de vloer een matte uitstraling krijgt en de andere vloer juist zorgen voor een glanzende uitstraling. Ook voor het wel of niet behouden van de specifieke kleur van de vloer is de afwerking belangrijk. Wij raden u ook aan om u altijd goed te laten adviseren bij het kiezen van een afwerking. Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij enkele mogelijkheden hieronder op een rij gezet.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Kan ik mijn vloer ook zelf schuren of raden jullie een professionele partij aan?

Het is zeker mogelijk om uw houten vloer in Friesland zelf te schuren. Als u ons op ons hart vraagt of wij dit aanraden, dan zeggen wij nee. Het schuren van een houten vloer is namelijk een zeer tijdrovende klus en vereist een goede voorbereiding. Daarnaast is enige kennis en ervaring ook wel een vereiste om het goed te laten verlopen. Wij hebben dan één van de belangrijkste aspecten nog niet benoemd, de benodigde materialen en gereedschappen. Wanneer u dit niet goed voor elkaar hebt, zult u nooit het resultaat behalen zoals wij. Sterker nog, wanneer u niet de kennis en materialen bezit kunt u de vloer zelfs nog meer beschadigen. Dit kan tot gevolg hebben dat de vloer daarna helemaal niet meer te renoveren valt. In theorie is het dus mogelijk om zelf uw vloer te schuren, maar wij adviseren altijd om het aan een professionele partij over te laten.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog behoefte aan enige toelichting of zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs in Friesland om uw houten vloer te beoordelen en u te voorzien van advies. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om direct een offerte bij ons op te vragen.