Houten vloer schuren Grou

Vertoont uw houten vloer slijtplekken, krassen of beschadigingen door jarenlang intensief gebruik? In dat geval is het handig om uw vloer te laten beoordelen door houten vloeren specialist Parket-renoveren.nl. Wanneer er sprake is van slijtage is het niet nodig om direct uw houten vloer te vervangen. Door de houten vloer op een professionele manier te laten schuren en behandelen is het mogelijk om de vloer weer volledig in ere te herstellen. Dit proces neemt gemiddeld twee dagen in beslag. Twijfelt u of uw houten vloer in Grou geschuurd kan worden of echt toe is aan vervanging? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. Onze experts kunnen de vloer van uw huis in Grou beoordelen en u direct adviseren wat het beste is voor uw situatie. Of uw houten vloer geschuurd moet worden of dat u wellicht uw vloer moet vervangen, in beide gevallen kunnen wij u perfect helpen!

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Wat kost het schuren van mijn houten vloer in Grou?

Iedere vloer is weer anders en geen enkele beschadiging is hetzelfde. Om deze reden hebben wij geen vaste prijs voor het schuren en behandelen van uw houten vloer. Iedere situatie is uniek en daarom komen wij bij u langs in Grou om uw vloer te inspecteren. Op basis van onze bevindingen komen we met een offerte op maat. De prijs is afhankelijk van de houtsoort, de legvorm en de door u gekozen nieuwe afwerking, dit is per situatie anders. Zodra u akkoord bent met onze offerte, gaan wij bij u in Grou aan de slag om uw houten vloer weer zo goed als nieuw te krijgen. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Welke typen houten vloeren kun je schuren?

Eiken vloer schuren

Wanneer u een houten vloer heeft liggen, is de kans groot dat dit een eikenhouten vloer is. Deze houtsoort is erg populair vanwege de natuurlijke en neutrale uitstraling. Dit type vloer is bovendien goed bewerkbaar, waardoor het schuren geen enkel probleem is.

Grenen vloer schuren

Grenen kennen we vaak nog van de ouderwetse meubelen. Daarnaast is het een houtsoort die veel als vloer gebruikt wordt. In tegenstelling tot eiken kent deze houtsoort veel kleurschakelingen en bevat het veel noesten. Dit verklaard direct het speelse effect van de grenen vloer. De vloer is wat zachter dan de eiken vloer, waardoor het sneller beschadigd raakt. Dit betekent dat de grenen vloer iets meer onderhoud vereist, maar ook gemakkelijk te schuren is.

Jatoba vloer schuren

Jatoba is een exotische houtsoort die vooral in Midden en Zuid Amerika groeit. Inmiddels zijn er al heel wat vloeren van deze houtsoort in Nederland gelegd. Het is een harde houtsoort met een zeer kenmerkende rood/bruine kleur. De vloer is goed te schuren al moet er bij de behandeling wel de juiste afwerking gekozen worden om de mooie donkere gloed te behouden.

Merbau vloer schuren

Merbau is een houtsoort afkomstig uit Zuidoost Azië. Het is een harde houtsoort met een rode/donkerbruine uitstraling. Deze vloer is ondanks zijn hardheid prima te schuren en ook hierbij moet bij de behandeling rekening gehouden worden met de juiste afwerking om de warme uitstraling van de houtsoort te behouden.

Bamboe vloer schuren

Wilt u uw bamboe vloer laten renoveren, dan is dat geen probleem. Deze kunt u prima laten schuren om vervolgens te laten lakken of oliën. Meestal wordt hierbij gekozen voor het lakken van de vloer. Oliën is ook zeker een goede optie. Olie trekt namelijk in de bamboe, waardoor de vloer waterafstotend wordt. Door de vloer regelmatig bij te oliën zal de vloer langer meegaan. Olie geeft de vloer een mattere uitstraling dan lak. Dit is ook zeker iets om mee te nemen in uw overweging.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Ik wil mijn houten vloer in Grou laten schuren. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De houten vloer dankt zijn populariteit aan de prachtige natuurlijke uitstraling die het geeft aan de gehele ruimte. Maar wanneer na jaren van intensief gebruik de vloer slijtage plekken vertoond en er kleurverschil ontstaat, kan dit een doorn in het oog zijn. Het mooie van houten vloeren is dan weer dat deze eenvoudig te renoveren zijn. Zo ook uw houten vloer in Grou. Door deze te schuren en af te werken met een goed bijpassende olie, lak of was zal de vloer er als herboren uitkomen. Onze specialisten kennen elk houttype en weten precies welke afwerking hier het beste bij past. Om dit voor uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren uw vloer, waardoor wij u een gericht advies kunnen geven en, indien gewenste, een offerte op maat.

Niet in alle gevallen is renovatie van een vloer mogelijk. Het kan namelijk zijn dat de vloer dermate beschadigd is, dat deze simpelweg niet meer te herstellen is. Ook in dit geval kunnen wij u helpen! Wij gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Indien u akkoord bent met de offerte, gaan wij bij u in Grou aan de slag met het schuren van uw houten vloer en alles wat daar bij komt kijken. Het volledige proces zal er zo uit te komen zien:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Kunnen jullie mijn vloer in Grou ook een nieuw uiterlijk geven?

Een nieuw uiterlijk is zeker mogelijk! Onze specialisten kunnen uw houten vloer in Grou schuren en vervolgens afwerken. Hierbij zijn vele opties mogelijk. Elke afwerking heeft zijn eigen uitwerking op de vloer. Zo geeft de ene afwerking een matte uitstraling aan uw vloer en de andere juist meer een glanzend uiterlijk. Ook wat betreft kleurbehoud is de keuze tussen de verschillende afwerkingsmogelijkheden heel belangrijk. Laat u daarom goed informeren door de specialisten. Hieronder hebben we verschillende afwerkingsmogelijkheden op een rij gezet om u toch al een idee te geven van de opties voor uw vloer.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Kan ik mijn vloer ook zelf schuren of raden jullie een professionele partij aan?

Het is zeker mogelijk om uw houten vloer in Grou zelf te schuren. Als u ons op ons hart vraagt of wij dit aanraden, dan zeggen wij nee. Het schuren van een houten vloer is namelijk een zeer tijdrovende klus en vereist een goede voorbereiding. Daarnaast is enige kennis en ervaring ook wel een vereiste om het goed te laten verlopen. Wij hebben dan één van de belangrijkste aspecten nog niet benoemd, de benodigde materialen en gereedschappen. Wanneer u dit niet goed voor elkaar hebt, zult u nooit het resultaat behalen zoals wij. Sterker nog, wanneer u niet de kennis en materialen bezit kunt u de vloer zelfs nog meer beschadigen. Dit kan tot gevolg hebben dat de vloer daarna helemaal niet meer te renoveren valt. In theorie is het dus mogelijk om zelf uw vloer te schuren, maar wij adviseren altijd om het aan een professionele partij over te laten.

Meer informatie?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog behoefte aan enige toelichting of zijn er nog vragen onbeantwoord gebleven? Neem in dat geval gerust contact met ons op. Indien u geïnteresseerd bent in onze diensten, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs in Grou om uw houten vloer te beoordelen en u te voorzien van advies. Uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid om direct een offerte bij ons op te vragen.