Houten vloer schuren Heerenveen

Vertoont uw houten vloer slijtplekken, krassen of beschadigingen door jarenlang intensief gebruik? In dat geval is het handig om uw vloer te laten beoordelen door houten vloeren specialist Parket-renoveren.nl. Wanneer er sprake is van slijtage is het niet nodig om direct uw houten vloer te vervangen. Door de houten vloer op een professionele manier te laten schuren en behandelen is het mogelijk om de vloer weer volledig in ere te herstellen. Dit proces neemt gemiddeld twee dagen in beslag. Twijfelt u of uw houten vloer in Heerenveen geschuurd kan worden of echt toe is aan vervanging? Neem in dat geval vrijblijvend contact met ons op. Onze experts kunnen de vloer van uw huis in Heerenveen beoordelen en u direct adviseren wat het beste is voor uw situatie. Of uw houten vloer geschuurd moet worden of dat u wellicht uw vloer moet vervangen, in beide gevallen kunnen wij u perfect helpen!

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Wat kost het schuren van mijn houten vloer in Heerenveen?

Iedere vloer is weer anders en geen enkele beschadiging is hetzelfde. Om deze reden hebben wij geen vaste prijs voor het schuren en behandelen van uw houten vloer. Iedere situatie is uniek en daarom komen wij bij u langs in Heerenveen om uw vloer te inspecteren. Op basis van onze bevindingen komen we met een offerte op maat. De prijs is afhankelijk van de houtsoort, de legvorm en de door u gekozen nieuwe afwerking, dit is per situatie anders. Zodra u akkoord bent met onze offerte, gaan wij bij u in Heerenveen aan de slag om uw houten vloer weer zo goed als nieuw te krijgen. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Verschillende houttypen die geschuurd kunnen worden

Eiken vloer schuren

Heeft u in uw huis in Heerenveen een eikenhouten vloer liggen, dan betreft dit waarschijnlijk een eiken houten vloer. De eikenhouten vloer dankt haar populariteit aan de natuurlijk en neutrale uitstraling. Daarnaast is deze houten vloer goed te schuren en af te werken.

Grenen vloer schuren

Een compleet andere vloer dan de eikenhouten vloer is de grenen vloer. Deze houtsoort kent namelijk veel kleurschakelingen en noesten. Dit creëert een speels effect, waardoor de vloer een meer uitgesproken uitstraling heeft dan de eiken vloer. Daarentegen is de grenen vloer zachter dan de eiken vloer, waardoor deze wat sneller beschadigd raakt. Dit betekent dat de vloer iets meer onderhoud vereist, maar ook gemakkelijk te schuren is.

Jatoba vloer schuren

De Jatoba vloer heeft een zeer kenmerkende rood/bruine kleur. Deze, uit Midden en Zuid Amerika afkomstige exotische, houtsoort is goed te schuren en te behandelen. Al moet er bij de keuze van de behandeling wel goed gekeken worden dat er één gekozen wordt waarbij de donkere gloed behouden blijft.

Merbau vloer schuren

Evenals Jatoba is ook Merbau een harde houtsoort met een rode/donkerbruine uitstraling. Merbau is afkomstig uit Zuidoost Azië en is ondanks zijn hardheid prima te schuren. De prachtige warme uitstraling van Merbau is wat deze houtsoort zo kenmerkend maakt. Houd hier bij de keuze voor een afwerking dan ook goed rekening mee.

Bamboe vloer schuren

Heeft u in uw huis in Heerenveen een prachtige bamboe vloer liggen en wilt u deze graag laten renoveren, dan is dat geen enkel probleem. Bamboe vloeren lenen zich er perfect voor om te laten schuren en vervolgens te laten lakken of oliën. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het lakken van de vloer, waardoor de uitstraling hetzelfde blijft. Ook oliën is een prima optie. Olie trekt in de vloer waardoor de vloer waterafstotend wordt en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de vloer lang meegaat. Olie zorgt op zijn beurt wel voor een mattere uitstraling van de vloer. Wat betreft de keuze tussen lak en olie is de gewenste uitstraling van de vloer wel een belangrijke overweging.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Ik wil mijn houten vloer in Heerenveen laten schuren. Hoe gaat dit precies in zijn werk?

De houten vloer dankt zijn populariteit aan de prachtige natuurlijke uitstraling die het geeft aan de gehele ruimte. Maar wanneer na jaren van intensief gebruik de vloer slijtage plekken vertoond en er kleurverschil ontstaat, kan dit een doorn in het oog zijn. Het mooie van houten vloeren is dan weer dat deze eenvoudig te renoveren zijn. Zo ook uw houten vloer in Heerenveen. Door deze te schuren en af te werken met een goed bijpassende olie, lak of was zal de vloer er als herboren uitkomen. Onze specialisten kennen elk houttype en weten precies welke afwerking hier het beste bij past. Om dit voor uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij graag vrijblijvend bij u langs. Wij inspecteren uw vloer, waardoor wij u een gericht advies kunnen geven en, indien gewenste, een offerte op maat.

Niet in alle gevallen is renovatie van een vloer mogelijk. Het kan namelijk zijn dat de vloer dermate beschadigd is, dat deze simpelweg niet meer te herstellen is. Ook in dit geval kunnen wij u helpen! Wij gaan dan samen kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Indien u akkoord bent met de offerte, gaan wij bij u in Heerenveen aan de slag met het schuren van uw houten vloer en alles wat daar bij komt kijken. Het volledige proces zal er zo uit te komen zien:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Is het mogelijk om mijn houten vloer in Heerenveen ook een andere uitstraling te geven?

Onze deskundigen hebben de mogelijkheid om uw vloer de gewenste uitstraling te geven. Hiervoor maken wij gebruik van verschillende afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn invloed op de uitstraling van de vloer. Zo zal de ene afwerking er voor zorgen dat de vloer een matte uitstraling krijgt en de andere vloer juist zorgen voor een glanzende uitstraling. Ook voor het wel of niet behouden van de specifieke kleur van de vloer is de afwerking belangrijk. Wij raden u ook aan om u altijd goed te laten adviseren bij het kiezen van een afwerking. Om u een idee te geven van de mogelijkheden hebben wij enkele mogelijkheden hieronder op een rij gezet.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Kan ik mijn houten vloer in Heerenveen zelf schuren of moet ik dat overlaten aan professionals?

U kunt er zeker voor kiezen om uw eigen houten vloer in Heerenveen zelf te schuren. Echter hebben wij hier vaak wel onze twijfels bij. Theoretisch is het mogelijk, maar onze praktijkervaring leert ons dat het zelf schuren en afwerken van de vloer er zelfs toe kan leiden dat de vloer juist alleen maar meer beschadigd wordt. Dit komt simpelweg doordat men vaak niet genoeg kennis en ervaring heeft met het schuren en afwerken van houten vloeren en omdat men niet over de machines en materialen beschikt waarover wij beschikken. Daarnaast is het een zeer tijdrovende klus, wat veel geduld vereist. Wij raden dan ook altijd aan om het wel door een professionele partij te laten doen. Dit omdat zij simpelweg over de kennis, ervaring en de materialen beschikken om het maximale resultaat te behalen.

Contact opnemen

Wilt u uw houten vloer in Heerenveen laten schuren en denkt u eraan om hierbij gebruik te maken van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons of vraag direct een offerte op. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor eventuele vragen. Wij voorzien u graag van informatie en/of komen vrijblijvend bij u langs in Heerenveen om uw vloer te beoordelen en u te voorzien van advies.