Houten vloer schuren Steenwijk

Bent u woonachtig in Steenwijk en is uw vloer door jaren intensief gebruik flink gaan slijten en wilt u hier graag iets aan laten doen? In dat geval is het verstandig om een professionele partij als Parket-renoveren.nl in te schakelen. In de meeste gevallen kunnen wij uw prachtige houten vloer in Steenwijk schuren en bewerken waarna deze er weer als nieuw uit zal zien. Dit zal slechts enkele dagen in beslag nemen. Om uw vloer te kunnen beoordelen, komen wij eerst vrijblijvend bij u langs in Steenwijk. Op die manier kunnen wij het beste de status van de vloer beoordelen en u zo van het beste advies voorzien. Twijfelt u of uw houten vloer nog geschuurd kan worden of dat deze echt vervangen moet worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij komen vrijblijvend bij u langs in Steenwijk om uw houten vloer te beoordelen en u te adviseren over eventuele vervolgstappen voor het in ere herstellen van uw houten vloer.

Waarom Parket-renoveren.nl uw ideale partner is?

  • Specialist op het gebied van parketrenovatie

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Bent u woonachtig en Steenwijk en benieuwd wat het schuren van uw houten vloer kost?

De hoogte van de kosten voor het schuren van uw houten vloer in Steenwijk zijn niet direct op voorhand te bepalen. De kosten zijn namelijk afhankelijk van meerdere factoren. Zo is de houtsoort, de legvorm en ook de door u gekozen afwerking van invloed op de prijs. Uiteraard is ook het aantal vierkante meters dat behandeld moet worden en de status van de vloer medebepalend voor de prijs. Iedere vloer is in deze uniek. Wij komen daarom graag vrijblijvend bij u langs in Steenwijk om uw vloer te beoordelen. Op basis van de gehele situatie kunnen wij u voorzien van een goed advies en met een passende offerte komen. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen voor meer informatie.

Verschillende houttypen die geschuurd kunnen worden

Eiken vloer schuren

Heeft u in uw huis in Steenwijk een eikenhouten vloer liggen, dan betreft dit waarschijnlijk een eiken houten vloer. De eikenhouten vloer dankt haar populariteit aan de natuurlijk en neutrale uitstraling. Daarnaast is deze houten vloer goed te schuren en af te werken.

Grenen vloer schuren

Een compleet andere vloer dan de eikenhouten vloer is de grenen vloer. Deze houtsoort kent namelijk veel kleurschakelingen en noesten. Dit creëert een speels effect, waardoor de vloer een meer uitgesproken uitstraling heeft dan de eiken vloer. Daarentegen is de grenen vloer zachter dan de eiken vloer, waardoor deze wat sneller beschadigd raakt. Dit betekent dat de vloer iets meer onderhoud vereist, maar ook gemakkelijk te schuren is.

Jatoba vloer schuren

De Jatoba vloer heeft een zeer kenmerkende rood/bruine kleur. Deze, uit Midden en Zuid Amerika afkomstige exotische, houtsoort is goed te schuren en te behandelen. Al moet er bij de keuze van de behandeling wel goed gekeken worden dat er één gekozen wordt waarbij de donkere gloed behouden blijft.

Merbau vloer schuren

Evenals Jatoba is ook Merbau een harde houtsoort met een rode/donkerbruine uitstraling. Merbau is afkomstig uit Zuidoost Azië en is ondanks zijn hardheid prima te schuren. De prachtige warme uitstraling van Merbau is wat deze houtsoort zo kenmerkend maakt. Houd hier bij de keuze voor een afwerking dan ook goed rekening mee.

Bamboe vloer schuren

Heeft u in uw huis in Steenwijk een prachtige bamboe vloer liggen en wilt u deze graag laten renoveren, dan is dat geen enkel probleem. Bamboe vloeren lenen zich er perfect voor om te laten schuren en vervolgens te laten lakken of oliën. In de meeste gevallen wordt er gekozen voor het lakken van de vloer, waardoor de uitstraling hetzelfde blijft. Ook oliën is een prima optie. Olie trekt in de vloer waardoor de vloer waterafstotend wordt en regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de vloer lang meegaat. Olie zorgt op zijn beurt wel voor een mattere uitstraling van de vloer. Wat betreft de keuze tussen lak en olie is de gewenste uitstraling van de vloer wel een belangrijke overweging.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Hoe gaat het schuren van uw houten vloer in Steenwijk in zijn werk?

Het mooie van houten vloeren is het natuurlijke uiterlijk. Na jaren van intensief gebruik zet het hout uit, verkleurt het en kunnen er slijtageplekken en kleurverschil ontstaan. Dit is echter vaak een doorn in het oog. Het mooie van houten vloeren is dat deze weer opgeknapt kunnen worden door ze te schuren en te behandelen met de juiste afwerking. Het type hout, de kwaliteit van het hout en de dikte van het hout zullen mede bepalen of schuren en oliën een optie is. Onze specialisten zijn bekend met vrijwel elke houtsoort en kunnen daardoor altijd perfect beoordelen welke behandelmethode het beste is voor uw situatie. Zo zijn wij altijd in staat om uw houten vloer in Steenwijk weer te voorzien van een mooie, nieuwe uitstraling.

Het kan ook voorkomen dat we bij het beoordelen van uw houten vloer tot de conclusie komen dat deze te beschadigd is om nog te repareren. In dit geval zullen wij uw aanraden de vloer toch te vervangen. Uiteraard kunnen wij u daar ook bij helpen! Zo kunnen we direct ter plekke nog kijken wat de beste oplossing is voor uw vloer.

Voor het schuren van uw houten vloer in Steenwijk maken wij gebruik van de beste parketschuurmachines die in combinatie met onze unieke werkwijze en eersteklas schuurpapier leiden tot het beste resultaat. Bij het schuren van uw houten vloer hanteren we de volgende werkwijze:

  • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

  • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

  • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

  • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Nieuw uiterlijk voor uw houten vloer? Dat kan!

Bij Parket-renoveren.nl bieden we diverse soorten afwerkmogelijkheden aan. Zo kunnen we uw houten vloer voorzien van een nieuw uiterlijk door deze te oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. Alle afwerkmogelijkheden geven een andere uitstraling aan uw vloer in Steenwijk. Hieronder worden de diverse afwerkmogelijkheden toegelicht.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Zelf mijn houten vloer schuren of laten doen?

Het schuren van uw houten vloer in Steenwijk is een tijdrovende klus. Alles valt en staat met een goede voorbereiding en ook enige ervaring en kennis is wel een vereiste. Uiteraard moet je daarnaast nog beschikken over de juiste gereedschappen en materialen. In theorie betekent dit dat het mogelijk is om uw eigen houten vloer te schuren. Toch zullen wij dit nooit aanraden. In de meeste gevallen leidt het zelf schuren van de houten vloer tot beschadiging aan de planken. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat uw vloer niet meer op te knappen is. Wilt er verzekerd van zijn dat alles goed gaat en uw vloer thuis in Steenwijk er weer als nieuw uit komt te zien, dan adviseren wij altijd om deze klus aan een professionele partij over te laten.

Neem contact met ons op

Wilt u uw vloer door een professionele partij weer nieuw leven in laten blazen? Dan zijn wij de partner die u zoekt! Wij komen graag naar Steenwijk om uw vloer te beoordelen en indien gewenst volledig te renoveren. Neem voor meer informatie gerust vrijblijvend contact met ons op door te bellen naar 06-2188 2016 of door een e-mail te sturen naar info@parket-renoveren.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om direct een offerte aan te vragen. Daarnaast kunt u ons gemakkelijk bereiken door het contactformulier in te vullen.