Jatoba vloer schuren

Wil je je Jatoba vloer schuren om deze er weer als nieuw uit te laten zien? Wij helpen je graag verder. Met de beste schuurmachines en nieuwste technieken behalen wij altijd het optimale resultaat. Vervolgens kun je kiezen uit allerlei verschillende afwerkingen. Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op voor persoonlijk advies.

Waarom parket-renoveren.nl?

  • Persoonlijk advies op locatie

  • Nieuwste machines en technieken

  • Veel verschillende mogelijkheden

Wanneer moet je je Jatoba vloer schuren?

Door je Jatoba vloer goed te onderhouden, gaat hij zo lang mogelijk mee. Maar waaruit bestaat optimaal onderhoud? Als je je vloer netjes afwerkt en regelmatig schoonmaakt, ben je al een heel eind. Toch ontkom je er niet aan dat er krasjes, butsjes of andere oneffenheden ontstaan. Is dat zover? Dan komen wij graag bij je langs om te kijken wat we voor je kunnen doen.

Intensief schoonmaken

Soms is het niet direct nodig om je jatoba vloer te schuren, daarom komen we eerst langs. Bij een grondige inspectie kunnen we namelijk zien of een intensieve reiniging volstaat. Hiervoor gebruiken we een speciale deepclean machine. Daarna brengen we een nieuwe beschermlaag aan.

Schuren

Is de huidige afwerking volledig doorgesleten? Dan moeten we je jatoba vloer schuren. Zo verwijderen we de resten van de afwerklaag tot er weer een mooie, effen, houten vloer over blijft. Vervolgens polijsten we de vloer en kies jij de afwerking die je door ons wilt laten aanbrengen.

Jatoba vloer schuren en lakken

Kies je ervoor om je Jatoba vloer na het schuren te laten lakken? Dan kies je voor de optimale bescherming van je vloer. In tegenstelling tot olie, breng je namelijk met lak een beschermende laag aan óp de vloer. Zo bescherm je deze extra goed tegen vuil en vocht.

Het nadeel van een laklaag is dat je deze niet plaatselijk kunt bijwerken als hier krassen en deuken in ontstaan. Maar je kunt wel het één en ander doen om dit te voorkomen, zoals regelmatig stofzuigen!

Jatoba vloer schuren en oliën

Een andere optie is je jatoba vloer schuren en daarna oliën. Olie beschermt de vloer van binnenuit, waardoor de natuurlijk look perfect behouden blijft. Er ontstaat alleen geen beschermlaag óp de vloer, waardoor je beter moet uitkijken met bijvoorbeeld vocht. Ontstaat er een vlek in de geoliede vloer? Dan kun je deze in tegenstelling tot de gelakte vloer gelukkig wél plaatselijk bijwerken.

Kosten Jatoba vloer schuren

Laat je ons je Jatoba vloer schuren? Dan komen we graag eerst even bij je langs om te kijken wat we het beste kunnen doen. We inspecteren de vloer zorgvuldig om te bepalen hoe we een optimaal resultaat behalen. Vervolgens stellen we op basis daarvan, in combinatie met het oppervlak en de huidige afwerking een offerte op.

Neem contact op

Heb je nog vragen over het schuren van jouw Jatoba vloer, de afwerking, prijs of iets heel anders? Neem dan gerust contact met ons op. Eventueel maken we dan ook alvast een afspraak om te kijken wat er nodig is voor optimaal onderhoud van jouw vloer.