Merbau vloer schuren

Laat je Merbau vloer schuren door Parket-Renoveren.nl en je vloer ziet er weer zo goed als nieuw uit! Dankzij ons persoonlijke advies, de nieuwste technieken én beste machines, kun je altijd rekenen op optimaal resultaat. Daarnaast is er van alles mogelijk op het gebied van afwerking. Of je je Merbau vloer nu wilt laten lakken of oliën, wij zorgen voor de mooiste look. Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op voor advies.

Waarom parket-renoveren.nl?

  • Persoonlijk advies op locatie

  • Nieuwste machines en technieken

  • Veel verschillende mogelijkheden

Wanneer moet je je Merbau vloer schuren?

Om je Merbau vloer zo lang mogelijk mooi te houden, moet je deze goed onderhouden. Dit doe je door de vloer ten eerste te beschermen met olie of lak en vervolgens schoon te houden zodat hij niet beschadigt. Je ontkomt er alleen niet aan dat de beschermlaag toch gaat slijten en/of beschadigd raakt. Je leeft er immers op! Wanneer dit het geval is, zijn er twee opties:

  • Is de beschermende lak- of olielaag van jouw Merbau vloer nog niet helemaal doorgesleten? Dan volstaat vaak een intensieve reiniging met nieuwe afwerking. Hiervoor gebruiken we speciale deepclean machines. Op deze manier kunnen we je Merbau vloer voordelig opknappen.
  • Is de beschermlaag volledig doorgesleten? Dan ontkom je er niet aan om je Merbau vloer te schuren. Zo verwijderen we de volledige beschermlaag en oneffenheden. Vervolgens polijsten we de vloer en passen we de door jou gekozen afwerking toe.

Merbau vloer schuren en lakken

Kies je ervoor om je Merbau vloer na het schuren te laten lakken? Dan kies je voor de optimale bescherming van je vloer. In tegenstelling tot olie, breng je namelijk met lak een beschermende laag aan óp de vloer. Zo bescherm je deze extra goed tegen vuil en vocht. Het nadeel van een laklaag is dat je deze niet plaatselijk kunt bijwerken als hier krassen en deuken in ontstaan. Maar je kunt wel het één en ander doen om dit te voorkomen, zoals regelmatig stofzuigen!

Merbau vloer schuren en oliën

Wil je dat we je Merbau vloer na het schuren oliën? Dan kies je voor een bescherming van binnenuit. Hierdoor behoud je de prachtige natuurlijke uitstraling van het Merbauhout. Een geoliede vloer is kwetsbaarder voor vuil en vocht dan een gelakte vloer, maar kun je wél plaatselijk bijwerken wanneer je vlekken hebt gemaakt.

Kosten Merbau vloer schuren

De prijs voor het schuren van jouw Merbau vloer is afhankelijk van een aantal factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak dat geschuurd moet worden, maar ook de staat van de huidige afwerking. Daarom komen we altijd van te voren langs om de vloer te inspecteren. Vervolgens stellen we een offerte op. Zo weet je altijd precies wat de prijs van het schuren van jouw Merbau vloer wordt.

Neem contact op

Wil je weten wat we voor jou en jouw Merbau vloer kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op om al je vragen te stellen of een afspraak te maken. We staan je graag te woord!