Parket onderhoud Harlingen

Een goed onderhouden parketvloer kan levenslang meegaan. Een goede beschermlaag op het parket zorgt ervoor dat de vloer ook vrij eenvoudig te onderhouden is. Het hoeft dus helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend te zijn als dat het klinkt. Onze specialisten adviseren u graag over het onderhouden van uw parketvloer in Harlingen. Daarnaast geven wij bij de oplevering van uw parketvloer ook altijd een complete onderhoudsinstructie mee. Ziet u het parket onderhoud van uw vloer in Harlingen zelf niet zitten, dan kunt u dit ook aan ons uitbesteden. Wij hebben hier specifieke onderhoudscontracten voor.

Waarom wij uw parketvloer moeten onderhouden

  • Dé specialist op het gebied van parket onderhoud

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Is de houtsoort van belang voor het onderhoud?

Nee, voor het onderhoud van je parketvloer is het niet van belang welke houtsoort je hebt. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat een grenen vloer veel zachter is dan bijvoorbeeld een eikenhouten vloer of een tropische hardhouten vloer. Dit betekent dat een kras bij een grenen vloer wat dieper zal zijn dan bij de wat hardere vloertypen, echter een kras kan in iedere vloer voorkomen.
Ook de legwijze van de vloer is niet van belang. Alle vloeren gaan werken onder de invloed van een te hoge luchtvochtigheid (uitzetten) of een te lage luchtvochtigheid (krimpen), alleen zal dit bij een massieve plank die zwevend is gelegd veel meer gaan werken dan bij een traditioneel parket of fineerparket. Dit betekent dat het voor het onderhoud niet uitmaakt of u massieve planken heeft van hout, een traditionele parketvloer of een samengestelde plank zoals lamelparket of een duoplank. Bij de parket onderhoud van uw vloer in Harlingen gaat het om de afwerking van de vloer.

Weet hoe je vloer is afgewerkt

Het onderhoud van uw vloer is afhankelijk van de basisbehandeling van de vloer. De meeste vloeren zijn tegenwoordig geolied. Dit kan een olie zijn waaraan was is toegevoegd, de hardwaxolie, of pure olie. Daarnaast zijn er veel gelakte vloeren en een klein deel van de vloeren die afgewerkt is met was. Weet u niet hoe uw vloer is afgewerkt? Neem in dat geval contact met ons op. Onze specialisten kunnen u vertellen hoe uw vloer is afgewerkt en hoe u het beste uw vloer kunt onderhouden.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Mogelijkheden voor parket onderhoud

Om uw vloer op de juiste manier te onderhouden is het belangrijk om de afwerking van uw vloer te weten. Zodra u hiervan op de hoogte bent, kunt u de onderstaande methoden volgen om uw parket in een zo goed mogelijke status te houden en er nog heel lang van te genieten.

Parket onderhoud in de olie

Heeft u een vloer die is afgewerkt met olie, dan kunt u deze regelmatig reinigen met een voedende zeep. Gebruik hiervoor zeep van hetzelfde merk als de basisbehandeling en niet zomaar zeep uit de supermarkt. Deze kan juist een ongewenste laag op de vloer achterlaten of de vloer juist uitdrogen. Uiteraard kunt u voor de zeepkeuze altijd contact met ons opnemen. Door goed te zepen gaat uw vloer langer mee, en daarmee stelt u een grote onderhoudsbeurt uit.
Voor periodiek onderhoud is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor is uw vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken. Dit kunt u doen met een witte pad. Daarnaast is er nog de intensiefreiniger voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Ook hiervoor kunt u een witte pad gebruiken. Na gebruik van de intensiefreiniger dient u de vloer weer met de onderhoudsolie te behandelen.

Parket onderhoud in de hardwaxolie

Is uw vloer afgewerkt met hardwaxolie, dan geldt naast het standaard onderhoud dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), dat u deze ook gewoon kunt dweilen met zeep. Gebruik hiervoor wederom hetzelfde merk zeep als de basisbehandeling. Door gebruik te maken van de juiste zeep wordt de vloer gereinigd en tegelijkertijd gevoed. Gebruik voor het dweilen geen draadjes mop, maar een goed uitgewrongen duo-dweil.
Voor het periodieke onderhoud dient u drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Slijtplekken als looppaden of schuifplekken hebben meer aandacht nodig. Deze dient u vaker te onderhouden.

Parket onderhoud in de lak

Een met lak afgewerkte parketvloer kan naast het standaard onderhoud (dagelijks vuil en stof verwijderen) eenvoudig gereinigd worden met een speciale reiniger die geen vette laag achterlaat. Ook hierbij kiest u voor hetzelfde merk als de basisbehandeling. Een zeep uit de supermarkt kan er namelijk voor zorgen dat de lak uitdroogt, extra vettig wordt of beschadigd raakt. Gebruik voor het reinigen van de vloer een goed uitgedwongen duo-dweil (geen draadjes mop).
Naast dit regelmatige vloeronderhoud dient het parket zo’n vier keer per jaar behandeld te worden met polish. Zorg er voor dat eventueel aanwezige slijtplekken als looppaden en schuifplekken vaker behandeld worden.

Parket onderhoud in de boenwas

Voor een met was afgewerkte vloer geldt ook weer het dagelijkse onderhoud waarbij vuil en stof verwijderd worden. Daarnaast wordt aangeraden om de vloer regelmatig op te boenen met een boenblok of een elektrische boenmachine. Hiermee verwijdert u de lichte verontreiniging en zorgt u ervoor dat de vloer er weer mooi en egaal uitziet, waardoor deze weer mooi gaat glanzen. Komt de glans na het opboenen niet terug, dan zal u de vloer een nieuwe laag was nodig hebben.
Naast het bovenstaande onderhoud dient de vloer twee keer per jaar opnieuw behandeld te worden met (vloeibare) was of boenwas. Reinig de vloer voorafgaand aan de nieuwe behandeling even met een wax remover. Hiermee verwijdert u de oude onderhoudslagen, waardoor de nieuwe laag beter zal gaan hechten.

Voorkom beschadigingen

Bij intensief gebruik van uw parketvloer is het heel lastig om beschadigingen te voorkomen. Parket onderhoud van uw vloer in Harlingen is één ding dat heel belangrijk is, maar er is meer. Ook preventief kunt u de nodige maatregelen nemen om de kans op beschadigingen aan uw parket zo laag mogelijk te houden. Dit kunt u doen door de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen.

  • Plaats schoonloopmatten bij alle buitendeuren
  • Plaats viltjes onder alle meubels. Dit geldt voornamelijk voor meubels die vaak verschoven worden (stoelen en bijzettafels)
  • Voorkom dat u bloempotten rechtstreeks op de vloer plaatst. Gebruik hiervoor bv. een schoteltje of een tafeltje

  • Bij gebruik van wieltjes onder de meubels gaat de voorkeur uit naar zachte wieltjes. Uiteraard alleen wanneer deze het gewicht van de meubel kan dragen
  • Een goede klimaatbeheersing in huis is zeer belangrijk voor kwaliteitsbehoud van de vloer

Parketonderhoud uitbesteden aan Parket-renoveren.nl

Als specialist op het gebied van parket renovatie en vloer onderhoud kan het natuurlijk niet anders dan dat wij u ook de mogelijkheid bieden om het onderhoud van uw vloer volledig aan ons over te laten. Wij hebben hier zogenaamde onderhoudscontracten voor opgesteld. Hiermee nemen wij het onderhoud u volledig uit handen. U bent er van verzekerd dat uw parketvloer altijd in een perfecte status is en lang mee zal gaan. Bent u voor parket onderhoud in Harlingen geïnteresseerd in een onderhoudscontract? Vraag deze dan hier aan.

Vragen?

Heeft u nog vragen omtrent het onderhoud van uw parket in Harlingen of zou u graag wat meer informatie willen hebben over onze onderhoudscontracten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder op weg.