Parket onderhoud Leek

Wanneer u zo lang mogelijk wilt genieten van uw prachtige parketvloer, dan is goed onderhoud zeer belangrijk. Een veelvoorkomende misvatting in deze is dat goed onderhoud heel veel tijd kost. Dit is niet waar. Parketvloeren hebben zelf vaak nauwelijks onderhoud nodig. Maar dat betekent niet dat je het zomaar links kunt laten liggen. Wilt u uw parketvloer in Leek in een optimale staat houden, dan dient u deze goed te onderhouden. Op deze pagina geven wij u de handvatten voor goed onderhoud van uw parket in Leek. Ziet u het niet zitten om zelf uw vloer te onderhouden, dan zijn wij er om u te helpen. Met onze onderhoudscontracten kunnen wij het onderhoud van uw vloer u volledig uit handen nemen. U bent dan altijd verzekerd van parket dat in een perfecte staat verkeerd.

Waarom wij uw parketvloer moeten onderhouden

  • Dé specialist op het gebied van parket onderhoud

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Is de houtsoort van belang voor het onderhoud?

Nee, voor het onderhoud van je parketvloer is het niet van belang welke houtsoort je hebt. Hierbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat een grenen vloer veel zachter is dan bijvoorbeeld een eikenhouten vloer of een tropische hardhouten vloer. Dit betekent dat een kras bij een grenen vloer wat dieper zal zijn dan bij de wat hardere vloertypen, echter een kras kan in iedere vloer voorkomen.
Ook de legwijze van de vloer is niet van belang. Alle vloeren gaan werken onder de invloed van een te hoge luchtvochtigheid (uitzetten) of een te lage luchtvochtigheid (krimpen), alleen zal dit bij een massieve plank die zwevend is gelegd veel meer gaan werken dan bij een traditioneel parket of fineerparket. Dit betekent dat het voor het onderhoud niet uitmaakt of u massieve planken heeft van hout, een traditionele parketvloer of een samengestelde plank zoals lamelparket of een duoplank. Bij de parket onderhoud van uw vloer in Leek gaat het om de afwerking van de vloer.

Afwerking van vloer bepaalt manier van onderhoud

Bent u van plan om zelf uw parketvloer in Leek te onderhouden, dan is het van belang dat u weet op welke manier uw vloer is afgewerkt. De meest voorkomende afwerkingsmogelijkheden zijn olie, hardwaxolie (olie waar was aan toegevoegd is), lak en was. Hoe de verschillende afwerkingen moeten worden onderhouden is erg verschillend. De ene behoeft wat meer onderhoud dan de ander en ook de manier waarom deze onderhouden moeten worden lopen uiteen. Bent u zelf niet op de hoogte van hoe uw vloer is afgewerkt, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij kunnen u precies vertellen hoe uw vloer is afgewerkt en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Hoe onderhoud ik mijn parketvloer?

Elke vloerafwerking heeft zijn eigen manier van onderhouden. Door deze te volgen haalt u het optimale uit uw vloer. Zo zal uw vloer er altijd goed uit blijven zien en lang meegaan. Voor optimaal parket onderhoud van uw vloer in Leek is het dus van belang om deze onderhoudsvoorschriften goed te volgen. Uiteraard kunt u voor specifieke vragen altijd contact opnemen met onze specialisten.

Parket onderhoud in de olie

Heeft u een vloer die is afgewerkt met olie, dan kunt u deze regelmatig reinigen met een voedende zeep. Gebruik hiervoor zeep van hetzelfde merk als de basisbehandeling en niet zomaar zeep uit de supermarkt. Deze kan juist een ongewenste laag op de vloer achterlaten of de vloer juist uitdrogen. Uiteraard kunt u voor de zeepkeuze altijd contact met ons opnemen. Door goed te zepen gaat uw vloer langer mee, en daarmee stelt u een grote onderhoudsbeurt uit.
Voor periodiek onderhoud is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor is uw vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken. Dit kunt u doen met een witte pad. Daarnaast is er nog de intensiefreiniger voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Ook hiervoor kunt u een witte pad gebruiken. Na gebruik van de intensiefreiniger dient u de vloer weer met de onderhoudsolie te behandelen.

Parket onderhoud in de hardwaxolie

Is uw vloer afgewerkt met hardwaxolie, dan geldt naast het standaard onderhoud dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), dat u deze ook gewoon kunt dweilen met zeep. Gebruik hiervoor wederom hetzelfde merk zeep als de basisbehandeling. Door gebruik te maken van de juiste zeep wordt de vloer gereinigd en tegelijkertijd gevoed. Gebruik voor het dweilen geen draadjes mop, maar een goed uitgewrongen duo-dweil.
Voor het periodieke onderhoud dient u drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Slijtplekken als looppaden of schuifplekken hebben meer aandacht nodig. Deze dient u vaker te onderhouden.

Parket onderhoud in de lak

Een met lak afgewerkte parketvloer kan naast het standaard onderhoud (dagelijks vuil en stof verwijderen) eenvoudig gereinigd worden met een speciale reiniger die geen vette laag achterlaat. Ook hierbij kiest u voor hetzelfde merk als de basisbehandeling. Een zeep uit de supermarkt kan er namelijk voor zorgen dat de lak uitdroogt, extra vettig wordt of beschadigd raakt. Gebruik voor het reinigen van de vloer een goed uitgedwongen duo-dweil (geen draadjes mop).
Naast dit regelmatige vloeronderhoud dient het parket zo’n vier keer per jaar behandeld te worden met polish. Zorg er voor dat eventueel aanwezige slijtplekken als looppaden en schuifplekken vaker behandeld worden.

Parket onderhoud in de boenwas

Voor een met was afgewerkte vloer geldt ook weer het dagelijkse onderhoud waarbij vuil en stof verwijderd worden. Daarnaast wordt aangeraden om de vloer regelmatig op te boenen met een boenblok of een elektrische boenmachine. Hiermee verwijdert u de lichte verontreiniging en zorgt u ervoor dat de vloer er weer mooi en egaal uitziet, waardoor deze weer mooi gaat glanzen. Komt de glans na het opboenen niet terug, dan zal u de vloer een nieuwe laag was nodig hebben.
Naast het bovenstaande onderhoud dient de vloer twee keer per jaar opnieuw behandeld te worden met (vloeibare) was of boenwas. Reinig de vloer voorafgaand aan de nieuwe behandeling even met een wax remover. Hiermee verwijdert u de oude onderhoudslagen, waardoor de nieuwe laag beter zal gaan hechten.

Voorkom beschadigingen

Bij intensief gebruik van uw parketvloer is het heel lastig om beschadigingen te voorkomen. Parket onderhoud van uw vloer in Leek is één ding dat heel belangrijk is, maar er is meer. Ook preventief kunt u de nodige maatregelen nemen om de kans op beschadigingen aan uw parket zo laag mogelijk te houden. Dit kunt u doen door de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen.

  • Plaats schoonloopmatten bij alle buitendeuren
  • Plaats viltjes onder alle meubels. Dit geldt voornamelijk voor meubels die vaak verschoven worden (stoelen en bijzettafels)
  • Voorkom dat u bloempotten rechtstreeks op de vloer plaatst. Gebruik hiervoor bv. een schoteltje of een tafeltje

  • Bij gebruik van wieltjes onder de meubels gaat de voorkeur uit naar zachte wieltjes. Uiteraard alleen wanneer deze het gewicht van de meubel kan dragen
  • Een goede klimaatbeheersing in huis is zeer belangrijk voor kwaliteitsbehoud van de vloer

Kan ik het onderhoud van mijn parketvloer ook aan jullie uitbesteden?

Wanneer u het niet ziet zitten om uw vloer zelf volledig te onderhouden, dan kunt u er voor kiezen om het parket onderhoud van uw vloer in Leek aan ons over te laten. Wij hebben hier namelijk specifieke onderhoudscontracten voor. Wij zorgen er voor dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige onderhouden vloer.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over het onder van uw parketvloer in Leek of wilt u graag een onderhoudscontract afsluiten? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen u van alle gewenste informatie en adviezen voorzien. Uiteraard kunt u ook online uw onderhoudscontact bij ons afsluiten.