Parket onderhoud Sneek

Parketvloeren gaan doorgaans lang mee. Wanneer u een goede kwaliteit vloer heeft, die goed geschuurd en gelakt is, dan zorgt een goed onderhoud ervoor dat u er nog lang plezier van kunt hebben. Parket onderhoud wordt vaak gezien als iets tijdrovends, maar dat is totaal niet waar. De meeste parketvloeren vragen nauwelijks onderhoud. Maar dat betekent niet dat het niet gedaan hoeft te worden. Parket onderhoud voor uw vloer in Sneek is dus erg belangrijk en daarom geven we u hiervoor alle handvatten om dit zelf te doen. Mocht u dit niet zien zitten, dan kunnen wij u helpen! Wij hebben namelijk speciale onderhoudscontracten. Door deze af te sluiten geeft u het onderhoud van uw vloer in Sneek volledig uit handen aan de professionals van Parket-renoveren.nl

Waarom wij uw parketvloer moeten onderhouden

  • Dé specialist op het gebied van parket onderhoud

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Houtsoort

Voor het onderhoud maakt het niet uit van welke houtsoort uw parketvloer is. Uiteraard zit er verschil tussen de verschillende houttypen. Zo is bijvoorbeeld een grenen vloer zachter dan een eiken vloer. Bij een grenen vloer zul je dan ook zien dat een kras wat dieper komt dan bij een wat hardere vloer, echter op iedere vloer kunnen krassen komen. Dit wil dus niet zeggen dat een grenen vloer meer onderhoud behoeft dan een vloer van een harder houttype. Ook de legwijze van de vloer heeft geen invloed op het onderhoud. Iedere vloer gaat namelijk werken onder de invloed van een te hoge luchtvochtigheid (uitzetten) of een te lage luchtvochtigheid (krimpen). Alleen zal dit bij het ene vloertype meer zijn dan bij de ander.
Het enige wat echt van invloed is op de mate en manier van parket onderhoud van uw vloer in Sneek, is de manier waarop uw vloer is afgewerkt.

Afwerking van vloer bepaalt manier van onderhoud

Bent u van plan om zelf uw parketvloer in Sneek te onderhouden, dan is het van belang dat u weet op welke manier uw vloer is afgewerkt. De meest voorkomende afwerkingsmogelijkheden zijn olie, hardwaxolie (olie waar was aan toegevoegd is), lak en was. Hoe de verschillende afwerkingen moeten worden onderhouden is erg verschillend. De ene behoeft wat meer onderhoud dan de ander en ook de manier waarom deze onderhouden moeten worden lopen uiteen. Bent u zelf niet op de hoogte van hoe uw vloer is afgewerkt, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij kunnen u precies vertellen hoe uw vloer is afgewerkt en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Mogelijkheden voor parket onderhoud

Om uw vloer op de juiste manier te onderhouden is het belangrijk om de afwerking van uw vloer te weten. Zodra u hiervan op de hoogte bent, kunt u de onderstaande methoden volgen om uw parket in een zo goed mogelijke status te houden en er nog heel lang van te genieten.

Parket onderhoud in de olie

Heeft u een vloer die is afgewerkt met olie, dan kunt u deze regelmatig reinigen met een voedende zeep. Gebruik hiervoor zeep van hetzelfde merk als de basisbehandeling en niet zomaar zeep uit de supermarkt. Deze kan juist een ongewenste laag op de vloer achterlaten of de vloer juist uitdrogen. Uiteraard kunt u voor de zeepkeuze altijd contact met ons opnemen. Door goed te zepen gaat uw vloer langer mee, en daarmee stelt u een grote onderhoudsbeurt uit.
Voor periodiek onderhoud is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor is uw vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken. Dit kunt u doen met een witte pad. Daarnaast is er nog de intensiefreiniger voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Ook hiervoor kunt u een witte pad gebruiken. Na gebruik van de intensiefreiniger dient u de vloer weer met de onderhoudsolie te behandelen.

Parket onderhoud in de hardwaxolie

Is uw vloer afgewerkt met hardwaxolie, dan geldt naast het standaard onderhoud dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), dat u deze ook gewoon kunt dweilen met zeep. Gebruik hiervoor wederom hetzelfde merk zeep als de basisbehandeling. Door gebruik te maken van de juiste zeep wordt de vloer gereinigd en tegelijkertijd gevoed. Gebruik voor het dweilen geen draadjes mop, maar een goed uitgewrongen duo-dweil.
Voor het periodieke onderhoud dient u drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Slijtplekken als looppaden of schuifplekken hebben meer aandacht nodig. Deze dient u vaker te onderhouden.

Parket onderhoud in de lak

Een met lak afgewerkte parketvloer kan naast het standaard onderhoud (dagelijks vuil en stof verwijderen) eenvoudig gereinigd worden met een speciale reiniger die geen vette laag achterlaat. Ook hierbij kiest u voor hetzelfde merk als de basisbehandeling. Een zeep uit de supermarkt kan er namelijk voor zorgen dat de lak uitdroogt, extra vettig wordt of beschadigd raakt. Gebruik voor het reinigen van de vloer een goed uitgedwongen duo-dweil (geen draadjes mop).
Naast dit regelmatige vloeronderhoud dient het parket zo’n vier keer per jaar behandeld te worden met polish. Zorg er voor dat eventueel aanwezige slijtplekken als looppaden en schuifplekken vaker behandeld worden.

Parket onderhoud in de boenwas

Voor een met was afgewerkte vloer geldt ook weer het dagelijkse onderhoud waarbij vuil en stof verwijderd worden. Daarnaast wordt aangeraden om de vloer regelmatig op te boenen met een boenblok of een elektrische boenmachine. Hiermee verwijdert u de lichte verontreiniging en zorgt u ervoor dat de vloer er weer mooi en egaal uitziet, waardoor deze weer mooi gaat glanzen. Komt de glans na het opboenen niet terug, dan zal u de vloer een nieuwe laag was nodig hebben.
Naast het bovenstaande onderhoud dient de vloer twee keer per jaar opnieuw behandeld te worden met (vloeibare) was of boenwas. Reinig de vloer voorafgaand aan de nieuwe behandeling even met een wax remover. Hiermee verwijdert u de oude onderhoudslagen, waardoor de nieuwe laag beter zal gaan hechten.

Hoe voorkom ik beschadigingen bij het onderhouden mijn parketvloer in Sneek?

Wil u langdurig van uw mooie parketvloer in Sneek kunnen genieten, dan is er meer nodig dan alleen goed onderhoud. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen voorkomt u onnodige beschadigingen en dus extra onderhoud. Door de onderstaande tips te volgen verkleind u de kans op beschadiging enorm.

  • Plaats schoonloopmatten bij alle buitendeuren
  • Plaats viltjes onder alle meubels. Dit geldt voornamelijk voor meubels die vaak verschoven worden (stoelen en bijzettafels)
  • Voorkom dat u bloempotten rechtstreeks op de vloer plaatst. Gebruik hiervoor bv. een schoteltje of een tafeltje

  • Bij gebruik van wieltjes onder de meubels gaat de voorkeur uit naar zachte wieltjes. Uiteraard alleen wanneer deze het gewicht van de meubel kan dragen
  • Een goede klimaatbeheersing in huis is zeer belangrijk voor kwaliteitsbehoud van de vloer

Kan ik het onderhoud van mijn parketvloer ook aan jullie uitbesteden?

Wanneer u het niet ziet zitten om uw vloer zelf volledig te onderhouden, dan kunt u er voor kiezen om het parket onderhoud van uw vloer in Sneek aan ons over te laten. Wij hebben hier namelijk specifieke onderhoudscontracten voor. Wij zorgen er voor dat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw prachtige onderhouden vloer.

Contact opnemen

Heeft u nog vragen over het onder van uw parketvloer in Sneek of wilt u graag een onderhoudscontract afsluiten? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten kunnen u van alle gewenste informatie en adviezen voorzien. Uiteraard kunt u ook online uw onderhoudscontact bij ons afsluiten.