Parket onderhoud Workum

Wanneer u zo lang mogelijk wilt genieten van uw prachtige parketvloer, dan is goed onderhoud zeer belangrijk. Een veelvoorkomende misvatting in deze is dat goed onderhoud heel veel tijd kost. Dit is niet waar. Parketvloeren hebben zelf vaak nauwelijks onderhoud nodig. Maar dat betekent niet dat u het zomaar links kunt laten liggen. Wilt u uw parketvloer in Workum in een optimale staat houden, dan dient u deze goed te onderhouden. Op deze pagina geven wij u de handvatten voor goed onderhoud van uw parket in Workum. Ziet u het niet zitten om zelf uw vloer te onderhouden, dan zijn wij er om u te helpen. Met onze onderhoudscontracten kunnen wij het onderhoud van uw vloer u volledig uit handen nemen. U bent dan altijd verzekerd van parket dat in een perfecte staat verkeerd.

Waarom wij uw parketvloer moeten onderhouden

  • Dé specialist op het gebied van parket onderhoud

  • Een unieke werkwijze

  • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Houtsoort

Voor het onderhoud maakt het niet uit van welke houtsoort uw parketvloer is. Uiteraard zit er verschil tussen de verschillende houttypen. Zo is bijvoorbeeld een grenen vloer zachter dan een eiken vloer. Bij een grenen vloer zult u dan ook zien dat een kras wat dieper komt dan bij een wat hardere vloer, echter op iedere vloer kunnen krassen komen. Dit wil dus niet zeggen dat een grenen vloer meer onderhoud behoeft dan een vloer van een harder houttype. Ook de legwijze van de vloer heeft geen invloed op het onderhoud. Iedere vloer gaat namelijk werken onder de invloed van een te hoge luchtvochtigheid (uitzetten) of een te lage luchtvochtigheid (krimpen). Alleen zal dit bij het ene vloertype meer zijn dan bij de ander.
Het enige wat echt van invloed is op de mate en manier van parket onderhoud van uw vloer in Workum, is de manier waarop uw vloer is afgewerkt.

Afwerking van vloer bepaalt manier van onderhoud

Bent u van plan om zelf uw parketvloer in Workum te onderhouden, dan is het van belang dat u weet op welke manier uw vloer is afgewerkt. De meest voorkomende afwerkingsmogelijkheden zijn olie, hardwaxolie (olie waar was aan toegevoegd is), lak en was. Hoe de verschillende afwerkingen moeten worden onderhouden is erg verschillend. De ene behoeft wat meer onderhoud dan de ander en ook de manier waarom deze onderhouden moeten worden lopen uiteen. Bent u zelf niet op de hoogte van hoe uw vloer is afgewerkt, dan kunt u contact opnemen met onze specialisten. Zij kunnen u precies vertellen hoe uw vloer is afgewerkt en hoe u deze het beste kunt onderhouden.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Mogelijkheden voor parket onderhoud

Elke vloerafwerking zijn eigen manier van onderhoud. De ene afwerking heeft meer onderhoud nodig dan de ander en ook de manier van onderhouden is verschillend. Kiest u ervoor om zelf uw parketvloer in Workum te onderhouden, probeer dan zoveel mogelijk de onderstaande voorschriften op te volgen. Dan weet u zeker dat u zolang mogelijk kunt genieten van uw prachtige parketvloer.

Parket onderhoud in de olie

Heeft u een vloer die is afgewerkt met olie, dan kunt u deze regelmatig reinigen met een voedende zeep. Gebruik hiervoor zeep van hetzelfde merk als de basisbehandeling en niet zomaar zeep uit de supermarkt. Deze kan juist een ongewenste laag op de vloer achterlaten of de vloer juist uitdrogen. Uiteraard kunt u voor de zeepkeuze altijd contact met ons opnemen. Door goed te zepen gaat uw vloer langer mee, en daarmee stelt u een grote onderhoudsbeurt uit.
Voor periodiek onderhoud is het belangrijk om minimaal twee keer per jaar uw vloer in de onderhoudsolie te zetten. Hierdoor is uw vloer weer beter beschermd tegen vuil en vlekken. Dit kunt u doen met een witte pad. Daarnaast is er nog de intensiefreiniger voor het reinigen van sterk vervuilde vloeren. Ook hiervoor kunt u een witte pad gebruiken. Na gebruik van de intensiefreiniger dient u de vloer weer met de onderhoudsolie te behandelen.

Parket onderhoud in de hardwaxolie

Is uw vloer afgewerkt met hardwaxolie, dan geldt naast het standaard onderhoud dat voor elke houten vloer geldt (dagelijks vuil en stof verwijderen), dat u deze ook gewoon kunt dweilen met zeep. Gebruik hiervoor wederom hetzelfde merk zeep als de basisbehandeling. Door gebruik te maken van de juiste zeep wordt de vloer gereinigd en tegelijkertijd gevoed. Gebruik voor het dweilen geen draadjes mop, maar een goed uitgewrongen duo-dweil.
Voor het periodieke onderhoud dient u drie keer per jaar de onderhoudsolie aan te brengen. Slijtplekken als looppaden of schuifplekken hebben meer aandacht nodig. Deze dient u vaker te onderhouden.

Parket onderhoud in de lak

Een met lak afgewerkte parketvloer kan naast het standaard onderhoud (dagelijks vuil en stof verwijderen) eenvoudig gereinigd worden met een speciale reiniger die geen vette laag achterlaat. Ook hierbij kiest u voor hetzelfde merk als de basisbehandeling. Een zeep uit de supermarkt kan er namelijk voor zorgen dat de lak uitdroogt, extra vettig wordt of beschadigd raakt. Gebruik voor het reinigen van de vloer een goed uitgedwongen duo-dweil (geen draadjes mop).
Naast dit regelmatige vloeronderhoud dient het parket zo’n vier keer per jaar behandeld te worden met polish. Zorg er voor dat eventueel aanwezige slijtplekken als looppaden en schuifplekken vaker behandeld worden.

Parket onderhoud in de boenwas

Voor een met was afgewerkte vloer geldt ook weer het dagelijkse onderhoud waarbij vuil en stof verwijderd worden. Daarnaast wordt aangeraden om de vloer regelmatig op te boenen met een boenblok of een elektrische boenmachine. Hiermee verwijdert u de lichte verontreiniging en zorgt u ervoor dat de vloer er weer mooi en egaal uitziet, waardoor deze weer mooi gaat glanzen. Komt de glans na het opboenen niet terug, dan zal uw vloer een nieuwe laag was nodig hebben.
Naast het bovenstaande onderhoud dient de vloer twee keer per jaar opnieuw behandeld te worden met (vloeibare) was of boenwas. Reinig de vloer voorafgaand aan de nieuwe behandeling even met een wax remover. Hiermee verwijdert u de oude onderhoudslagen, waardoor de nieuwe laag beter zal gaan hechten.

Voorkom beschadigingen

Bij intensief gebruik van uw parketvloer is het heel lastig om beschadigingen te voorkomen. Parket onderhoud van uw vloer in Workum is één ding dat heel belangrijk is, maar er is meer. Ook preventief kunt u de nodige maatregelen nemen om de kans op beschadigingen aan uw parket zo laag mogelijk te houden. Dit kunt u doen door de onderstaande voorzorgsmaatregelen te nemen.

  • Plaats schoonloopmatten bij alle buitendeuren
  • Plaats viltjes onder alle meubels. Dit geldt voornamelijk voor meubels die vaak verschoven worden (stoelen en bijzettafels)
  • Voorkom dat u bloempotten rechtstreeks op de vloer plaatst. Gebruik hiervoor bv. een schoteltje of een tafeltje

  • Bij gebruik van wieltjes onder de meubels gaat de voorkeur uit naar zachte wieltjes. Uiteraard alleen wanneer deze het gewicht van de meubel kan dragen
  • Een goede klimaatbeheersing in huis is zeer belangrijk voor kwaliteitsbehoud van de vloer

Parket onderhoud service

Ziet u het niet zitten om het onderhoud van uw parketvloer in Workum zelf te regelen, dan zijn wij er om u te helpen. Wij hanteren namelijk zogenaamde onderhoudscontracten, waarbij het onderhoud van uw vloer volledig bij u uit handen nemen. U bent dan altijd verzekerd van een perfect onderhouden vloer.

Meer informatie

Zou u graag advies willen hebben over het onderhoud van uw parketvloer in Workum? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van advies over hoe u het beste uw vloer kunt onderhouden. Uiteraard kunnen wij u ook alles vertellen over onze onderhoudscontracten mocht u hier behoefte aan hebben.