Parket onderhoud

Parket-renoveren.nl biedt dé parket onderhoud service voor iedereen in Noord-Nederland. Of je vloer nu toe is aan een intensieve reiniging of complete opknapbeurt: wij zorgen ervoor dat jouw parket er weer zo goed als nieuw uitziet! Lees meer over de mogelijkheden of neem direct contact op om een offerte aan te vragen. We komen altijd langs op locatie om je van persoonlijk advies te voorzien!

Waarom parket-renoveren.nl?

 • Persoonlijk advies op locatie

 • Nieuwste machines en technieken

 • Veel verschillende mogelijkheden

Deepclean reiniging

Soms volstaat een intensieve reiniging als parket onderhoud. We noemen dit ook wel: deep cleaning. Door met onze deepclean machine het parket te reinigen en deze opnieuw af te werken, verleng je de levensduur van je vloer aanzienlijk. Een mooie, voordelige optie! Zien we dat de afwerking van je parket te ver versleten is, dan moeten we deze eerst schuren.

Parket schuren

Schuren is parket onderhoud waar je bijna niet aan ontkomt. Na een aantal jaar intensief gebruik van je vloer, gaat de afwerking slijten. Krasjes, deukjes en kleurverschillen worden zichtbaar en de vloer ziet er steeds minder netjes uit. Gelukkig verhelpen we dit eenvoudig met onze parket onderhoud service. We schuren de vloer, verwijderen hiermee álle oneffenheden en werken hem af als nieuw!

Parket afwerken

Na het schuren blijft de basis van het parket over. Tijd om een nieuwe afwerking aan te brengen. Bij ons kies je tussen olie of lak. Olie voedt het parket van binnenuit en behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout. Parketlak biedt meer bescherming door een vuil- en vochtafstotende laag óp het hout, maar mocht de vloer krassen krijgen, dan zijn die zichtbaar. Je keuze baseer je meestal op gebruiksintensiteit, onderhoud en uitstraling.

Gelakt parket onderhoud

Heb je gelakt parket? Dan onderhoud je dit zelf heel eenvoudig. De laklaag beschermt je parket immers tegen vocht en vuil! Om krassen in de lak te voorkomen is het wel belangrijk om regelmatig te stofzuigen. Kleine, harde deeltjes kunnen de vloer beschadigen. Zet de stofzuiger dan ook altijd op borstelstand. Wil je de vloer dweilen? Gebruik dan een schoonmaakmiddel dat bij de lak past.

Uiteindelijk ontkom je niet aan kleine krasjes, deukjes en slijtageplekken in je gelakte parket. Wacht dan niet te lang om onze parket onderhoud service in te schakelen. Zo voorkom je dat het hout zelf beschadigd én ziet je vloer er weer snel als nieuw uit.

gelakt parket onderhoud parket-renoveren.nl
onderhoud olie parket parket-renoveren.nl

Onderhoud olie parket

Parket dat met olie bewerkt is, vraagt om iets meer onderhoud van jezelf. In tegenstelling tot lak, brengt een olie geen beschermlaag aan op de vloer. Je moet dus iets meer oppassen met vocht- en vetvlekken. Gelukkig zijn er veel producten op de markt speciaal gemaakt om deze vlekken te verwijderen en kun je een geolied parket zelf plaatselijk bijwerken.

Verder is het belangrijk dat je parket verzadigd blijft met olie. In de loop van de tijd neemt dit af, daarom raden we aan de vloer één of twee keer per jaar volledig opnieuw in de olie te zetten. Wil je zeker weten dat dit optimaal gebeurt? Maak dan gebruik van onze parket onderhoud service. Wij reinigen de vloer voor je, schuren hem op als dit nodig is en zetten hem opnieuw in de olie met behulp van de nieuwste technieken en beste machines. Zo weet je zeker dat je parket zo lang mogelijk mooi blijft.

Overig parket onderhoud

Binnen onze parket onderhoud service is nog veel meer mogelijk dan deep cleaning, schuren, lakken en oliën. Zo onderhouden we ook met plezier traditioneel parket. Omdat dit parket gelijmd en gespijkerd is, moeten we dit eerst ‘drevelen’ en voegen. Ook beschikken we over materiaal en technieken waarmee we V-groeven optimaal reinigen. Daarnaast is het mogelijk om jouw parketvloer na het schuren te behandelen. Zo ontstaat een permanente, nieuwe look. Denk hierbij bijvoorbeeld aan borstelen, kleuren, roken, logen en verouderen.

Ook mogelijk

Bij een mooie afgewerkte parketvloer komt natuurlijk meer kijken! Daarom bieden we nog veel meer diensten aan, zoals:

 • plinten plaatsen
 • profielen plaatsen
 • op bestaande parketvloeren aanleggen
 • dorpels maken
 • convectorroosters maken
 • beschadigde vloeren repareren
 • oude parketvloeren restaureren

Over Parket-renoveren.nl

Parket-renoveren.nl is onderdeel van ‘Cusiël Exclusieve Vloeren’, gespecialiseerd in parket onderhoud in Noord-Nederland. Duurzame vloeren zijn onze passie en wat is nu duurzamer dan je huidige vloer zo lang mogelijk mooi houden? Met de allernieuwste machines en inzichten zorgen we er altijd voor dat jouw parket er weer zo goed als nieuw uitziet.

Verder kun je bij ons rekenen op onze zes zekerheden:

 • Persoonlijk contact
 • Advies op locatie
 • Stofvrij schuren
 • Het beste schuurresultaat
 • Keuze uit veel mogelijkheden
 • Garantie op werkzaamheden

Neem contact op

Meer weten over onze parket onderhoud service? Of alvast informeren naar de mogelijkheden voor jouw parket? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!