Parket schuren Wolvega

Laat uw parket in Wolvega schuren door Parket-renoveren.nl en geniet van een compleet nieuwe uitstraling en een parketvloer die er weer als nieuw uitziet. Door jarenlang intensief gebruik van de parketvloer kan slijtage ontstaan en kan de vloer licht beschadigd raken en er daardoor minder mooi uitzien. Maar door het parket te schuren, krijgt deze zijn oorspronkelijke schoonheid weer terug. Daarnaast is het ook mogelijk om ditmaal voor een andere afwerkmethode te kiezen, waardoor een andere uitstraling mogelijk is. Het parket laten schuren is een geweldig alternatief op de parketvloer volledig te vervangen, wat vaak helemaal niet nodig is. Twijfelt u toch of vervanging nodig is? Neem dan contact op met onze experts, zodat zij hun professionele mening kunnen geven over uw vloer in Wolvega en u vervolgens kunnen adviseren over welke mogelijkheden beschikbaar zijn voor uw situatie.

 • Dé specialist op het gebied van parket schuren in Wolvega

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Kosten parket schuren Wolvega

Hoeveel het schuren, oliën en/of lakken van de parketvloer kost, hangt af van verschillende factoren. Hoeveel vierkante meters gaat het om? Welke behandeling moet er worden uitgevoerd? Iedere situatie is hierbij uniek, en daarom zijn de kosten voor het schuren van parket ook altijd anders. Daarom komen onze experts graag bij u in Wolvega langs om het betreffende parket te inspecteren, om de behandelingsmogelijkheden met u te bespreken en om u vervolgens een offerte aan te bieden. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, plannen wij de werkzaamheden in en gaan we aan de slag met het schuren van uw parketvloer. Heeft u vragen over de kosten? Neem dan gerust contact met ons op.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Hoe schuren we uw parketvloer?

Door een klein laagje van uw parketvloer af te schuren, worden alle oneffenheden weggewerkt. Zo verdwijnen eventueel aanwezige krassen, deukjes en slijtageplekken en wordt de vloer weer egaal en vlak. Dit is een specialistische klus die veel deskundigheid en inspanning vereist, waardoor wij ook altijd aanraden om dit door een professional uit te laten voeren. Door het gebrek aan ervaring en de juiste materialen is het eindresultaat namelijk niet wat het moet zijn wanneer men het zelf uitvoert. Wij hebben die ervaring én die materialen wél, zodat u bij ons zeker weet dat uw parketvloer in Wolvega de beste behandeling krijgt en het eindresultaat perfect is.

Tijdens de eerste inspectie kan het zijn dat onze conclusie is dat het parket niet geschuurd, maar vervangen moet worden. Ook in dat geval kunnen wij u voorzien van advies qua mogelijkheden en kunnen wij een gepaste oplossing bieden.

Wij maken gebruik van de beste materialen qua parketschuurmachines (alleen van gerenommeerde merken) en schuurpapier (alleen eersteklas), zodat het eindresultaat van de hoogste kwaliteit is en uw vloer in Wolvega er weer als herboren uitziet. De werkwijze die we hierbij hanteren is als volgt:

 • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

 • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

 • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Hoe bereid ik me voor op jullie komst?

Er is een aantal voorbereidende werkzaamheden die u uit kunt voeren om het schuren van uw parket in Wolvega zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Zo hoeven wij minder onnodig werk verrichten en kunnen wij direct beginnen met de schuurwerkzaamheden. Deze werkzaamheden/maatregelen zijn:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer.

 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft.

 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers.

 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen.

 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten.

Verschillende afwerkmogelijkheden

U kunt bij ons kiezen uit verschillende afwerkmogelijkheden. Wij kunnen uw parket in Wolvega oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren en roken. Iedere afwerking biedt weer een eigen uitstraling en een uniek eindresultaat. Lees hieronder meer informatie over neem contact met ons op om de afwerkmogelijkheden verder te bespreken.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Neem contact met ons op

Wilt u uw parket in Wolvega laten schuren door Parket-renoveren.nl? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Of heeft u nog vragen over het proces? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord en kunnen u er alles vertellen. Dit kan door te bellen naar 06-2188 2016 of door te mailen naar info@parket-renoveren.nl. Of vul het contactformulier in!