Parket schuren Workum

Wilt u uw parket schuren in Workum of omstreken? Laat het over aan Parket-renoveren.nl! Parketvloeren gaan een leven lang mee. Toch is het zo dat parketvloeren slijten, helemaal na jaren van intensief gebruik. De parketvloer raakt wat beschadigd en gaat er minder mooi uitzien. In geval van slijtage is het niet nodig om de gehele vloer te vervangen. U kunt vaak uw vloer in Workum laten schuren en behandelen door Parket-renoveren.nl, waarna uw parketvloer er weer als nieuw uitziet. In veel gevallen kan een parketvloer één of zelfs meerdere keren worden geschuurd en opnieuw worden behandeld. Twijfelt u of uw parketvloer geschuurd kan worden of echt toe is aan vervanging? In dat geval kunt u contact met ons opnemen en zullen onze experts uw vloer komen beoordelen en u adviseren welke behandelingen nodig zijn om uw vloer weer volledig in eer te herstellen. Wij nemen de volledige renovatie van uw vloer voor onze rekening en zorgen ervoor dat hij weer als nieuw zal zijn!

 • Dé specialist op het gebied van parket schuren in Workum

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Kosten parket schuren Workum

De kosten van het schuren, oliën en/of lakken van parket variëren en hangen vooral af van het aantal vierkante meters en de eventuele behandelingen die naast het schuren van de vloer moeten worden uitgevoerd. En dit is uiteraard altijd uniek. Daarom komen we graag bij u in Workum langs om de situatie te bekijken, de vloer te inspecteren en u vervolgens op basis van onze bevindingen een offerte aan te bieden. Gaat u akkoord met de offerte? Dan plannen wij de werkzaamheden in en gaan wij aan de slag met het volledig herstellen van uw parketvloer. Heeft u vragen over de kosten? Neem dan gerust contact met ons op.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Hoe schuren we uw parketvloer?

Het mooie van parketvloeren is dat het mogelijk is om ze weer als nieuw te maken door er een klein laagje af te schuren. Op dezelfde manier kunnen ook krassen en deukjes in de vloer eruit geschuurd worden. Dit is erg specialistisch werk dat veel deskundigheid en inspanning vereist. Het is niet iets dat u even zelf op uw vrije dag kunt ondernemen en wij raden dit ook altijd aan om door professionals uit te laten voeren. U kunt namelijk eenvoudig de vloer nog meer beschadigen wanneer u deze onvoorzichtig behandeld. Doordat wij gebruik maken van de beste parketschuurmachines weet u zeker dat uw vloer in Workum er weer als herboren uit komt te zien!

Het kan ook voorkomen dat wij na beoordeling van uw parketvloer tot de conclusie komen dat deze te beschadigd is om ze te schuren. In dit geval is het raadzaam om de parketvoer te vervangen. Uiteraard kunnen we dan hiervoor de mogelijkheden bespreken.

Voor het schuren van uw parket in Workum maken wij gebruik van de beste parketschuurmachines die in combinatie met onze unieke werkwijze en eersteklas schuurpapier leiden tot het beste resultaat. Bij het schuren van uw parketvloer hanteren we de volgende werkwijze:

 • Allereerst wordt de oude toplaag van uw parketvloer verwijderd.

 • De krassen die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren worden weggeschuurd.

 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst.

 • We behandelen de vloer volgens de gekozen afwerking.

Hoe bereid ik me voor op jullie komst?

Er is een aantal voorbereidende werkzaamheden die u uit kunt voeren om het schuren van uw parket in Workum zo spoedig mogelijk te laten verlopen. Zo hoeven wij minder onnodig werk verrichten en kunnen wij direct beginnen met de schuurwerkzaamheden. Deze werkzaamheden/maatregelen zijn:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer.

 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft.

 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers.

 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen.

 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten.

Verschillende afwerkmogelijkheden

Bij Parket-renoveren.nl bieden we diverse soorten afwerkmogelijkheden aan. Zo kunnen we uw parket in Workum oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren en roken. Alle afwerkmogelijkheden geven een andere uitstraling aan uw vloer. Hieronder worden de diverse afwerkmogelijkheden toegelicht.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Neem contact met ons op

Wilt u uw parket in Workum laten schuren door Parket-renoveren.nl? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw situatie? Of heeft u nog vragen over het proces? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Onze experts staan u graag te woord en kunnen u er alles vertellen. Dit kan door te bellen naar 06-2188 2016 of door te mailen naar info@parket-renoveren.nl. Of vul het contactformulier in!