Parketvloer renoveren Bolsward

Als gevolg van veelvuldig gebruik kan het zijn dat uw geliefde parketvloer in uw huis in Bolsward erg is gaan slijten, waardoor de vloer nu erg beschadigd is. Wanneer dit het geval is en u niet langer een beschadigde vloer wil, dan heeft u twee opties: een nieuwe vloer aanschaffen of uw huidige parketvloer renoveren. Als specialist adviseren wij altijd de meest duurzame optie, namelijk parketrenovatie. Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Wanneer uw vloer dermate beschadigd is kan het zijn dat renovatie niet meer mogelijk is. In dat geval kunnen we kijken naar eventuele andere oplossingen. Bent u benieuwd of wij uw parketvloer kunnen renoveren? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw vloer te beoordelen en u te adviseren over uw mogelijkheden. U kunt de renovatie van uw parketvloer in Bolsward volledig aan ons overlaten. Na de renovatie zal uw vloer er weer als nieuw uitzien.

Waarom u uw parketvloer door ons moet laten renoveren

 • Specialist op het gebied van parketrenovatie

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Kosten parketvloer renoveren Bolsward

De renovatie van een parketvloer bestaat uit verschillende werkzaamheden: het verwijderen van de toplaag van uw vloer, de krassen weghalen, de vloer schuren, de gladgeschuurde vloer polijsten en vervolgens afwerken. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het aantal vierkante meters waarvoor deze werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en eventuele bijkomende behandelingen. Omdat iedere vloer uniek is, is het moeilijk op voorhand te zeggen wat de renovatie precies gaat kosten. Daarom komen we graag de vloer bij u beoordelen en zullen we vervolgens met een offerte komen. Wij komen dus gewoon bij u langs in Bolsward.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Unieke manier van parket renoveren

Wat ons nou zo onderscheidend maakt? Wij maken altijd gebruik van de beste machines en hanteren een unieke werkwijze om het beste resultaat voor uw vloer te behalen. Voor het renoveren van uw parketvloer in Bolsward gaan wij als volgt te werk:

 • We verwijderen de oude toplaag van uw vloer
 • De krassen, die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren, worden weggehaald
 • Volledig stofvrij schuren (met eerste klas schuurpapier) door de machines aan te sluiten op zeer sterke stofzuigers
 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst
 • De vloer wordt behandeld volgens de gekozen afwerking

Hoe kan ik mij het beste voorbereiden op jullie komst?

Bent u woonachtig in Bolsward en omstreken en laat u uw parketvloer door ons renoveren, dan zijn er enkele dingen die u vooraf kunt regelen om de vloerrenovatie zo snel en spoedig mogelijk te laten verlopen. Hiermee voorkomt u dat onze mensen onnodig extra werk moeten verrichten voordat zij met de renovatie kunnen beginnen. De volgende maatregelen kunt u nemen ter voorbereiding op de renovatie:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer
 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft
 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers
 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen
 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten

Verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het renoveren van uw parketvloer in Bolsward

Het laatste onderdeel van het renoveren van uw parketvloer in Bolsward is het afwerken van de vloer. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Zo kunt u er voor kiezen om uw vloer te laten oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. De verschillende afwerkingsmogelijkheden geven ieder een andere uitstraling aan uw vloer. De keuze zal dus voornamelijk smaakafhankelijk zijn. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren. Eén ding is zeker, en dat is dat u gerenoveerde parketvloer in Bolsward er weer als herboren uit zal zien. Lees hieronder wat de verschillende afwerkingsmogelijkheden inhouden.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Contact opnemen

Bent u woonachtig in Bolsward en heeft u een parketvloer die toe is aan renovatie, dan zijn wij de professionele partij waar u naar op zoek bent. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs in Bolsward om uw vloer te bekijken en u te adviseren over een eventuele renovatie van uw parketvloer. Het is ook mogelijk om direct bij ons een vrijblijvende offerte aan te vragen.