Parketvloer renoveren Drachten

Als gevolg van veelvuldig gebruik kan het zijn dat uw geliefde parketvloer in uw huis in Drachten erg is gaan slijten, waardoor de vloer nu erg beschadigd is. Wanneer dit het geval is en u niet langer een beschadigde vloer wil, dan heeft u twee opties: een nieuwe vloer aanschaffen of uw huidige parketvloer renoveren. Als specialist adviseren wij altijd de meest duurzame optie, namelijk parketrenovatie. Dit is echter niet in alle gevallen mogelijk. Wanneer uw vloer dermate beschadigd is kan het zijn dat renovatie niet meer mogelijk is. In dat geval kunnen we kijken naar eventuele andere oplossingen. Bent u benieuwd of wij uw parketvloer kunnen renoveren? Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om uw vloer te beoordelen en u te adviseren over uw mogelijkheden. U kunt de renovatie van uw parketvloer in Drachten volledig aan ons overlaten. Na de renovatie zal uw vloer er weer als nieuw uitzien.

Waarom u uw parketvloer door ons moet laten renoveren

 • Specialist op het gebied van parketrenovatie

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Kosten parketvloer renoveren Drachten

De renovatie van een parketvloer bestaat uit verschillende werkzaamheden: het verwijderen van de toplaag van uw vloer, de krassen weghalen, de vloer schuren, de gladgeschuurde vloer polijsten en vervolgens afwerken. De hoogte van de kosten is afhankelijk van het aantal vierkante meters waarvoor deze werkzaamheden moeten worden uitgevoerd en eventuele bijkomende behandelingen. Omdat iedere vloer uniek is, is het moeilijk op voorhand te zeggen wat de renovatie precies gaat kosten. Daarom komen we graag de vloer bij u beoordelen en zullen we vervolgens met een offerte komen. Wij komen dus gewoon bij u langs in Drachten.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Unieke wijze van het renoveren van uw parketvloer in Drachten

De unieke werkwijze van parketrenovatie is wat ons onderscheidt van al onze concurrenten. Wij komen bij u langs in Drachten, beoordelen uw parketvloer en zullen vervolgens met een advies komen en, indien gewenst, een offerte op maat. Wanneer u akkoord bent met de offerte zullen we beginnen met de renovatie. Hiervoor gebruiken wij altijd de allerbeste machines. Dit is hoe wij te werk gaan:

 • We verwijderen de oude toplaag van uw vloer
 • De krassen, die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren, worden weggehaald
 • Volledig stofvrij schuren (met eerste klas schuurpapier) door de machines aan te sluiten op zeer sterke stofzuigers
 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst
 • De vloer wordt behandeld volgens de gekozen afwerking

Kan ik voorbereidingen treffen voor de parketrenovatie?

Om de renovatie van de parketvloer in uw huis in Drachten zo spoedig mogelijk te laten verlopen zijn er enkele maatregelen die u op voorhand kunt treffen. Hiermee voorkomt u dat onze mensen onnodig werk moeten verrichten en het proces langer dan enkele dagen zou duren. Ter voorbereiding zou u het volgende kunnen doen:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer
 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft.

 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers.

 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen.

 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten.

Welke afwerkingsmogelijkheden zijn er voor mijn parketvloer?

Voor de afwerking van uw gerenoveerde parketvloer in uw huis in Drachten hebben wij verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen kunt u er voor kiezen om uw vloer te laten oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. Iedere afwerking geeft zijn eigen specifiek uitstraling aan de vloer, dus denk hier van tevoren goed over na. Uiteraard kunnen wij u hier ook bij adviseren. Om het allemaal wat duidelijker te maken hebben wij hieronder de verschillende afwerkingsvormen uitgeschreven. Welke u ook kiest, uw vloer zal er weer als nieuw uit komen te zien.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Meer informatie nodig?

Heeft u na het lezen van deze pagina nog meer informatie nodig over het renoveren van uw parketvloer in Drachten? Neem in dat geval gerust vrijblijvend contact met ons op en wij zullen u voorzien van alle informatie die u nodig heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om hier direct een offerte op te vragen.