Parketvloer renoveren Emmeloord

Parket is een van de meest geliefde materialen voor op de vloer en gaat jaren mee. De duurzaamheid van de parketvloer is echter niet oneindig. Dit betekent dat ook de parketvloer na verloop van tijd gaat slijten en beschadigd raakt, waardoor hij er uiteindelijk minder mooi uit gaat zien. Vervanging van uw vloer is in de meeste gevallen niet nodig. Wij geven namelijk altijd de voorkeur aan een duurzamere oplossing, namelijk uw vloer renoveren, wat slechts enkele dagen in beslag zal nemen. Parket leent zich hier ook perfect voor. Wanneer het hout op de juiste manier bewerkt wordt, kan het in zijn originele staat terugkeren. Wilt u weten of uw parketvloer nog gerenoveerd kan worden? Neem contact met ons op en wij komen bij u langs in Emmeloord om uw parketvloer te beoordelen. Wij zullen u vervolgens adviseren welke behandelingen er nodig zijn om uw vloer weer volledig in ere te herstellen. Wij nemen de volledige renovatie van uw parketvloer voor onze rekening en zorgen ervoor dat uw vloer weer als nieuw zal zijn! Parket-renoveren.nl is dé professionele partij om uw parketvloer te renoveren in Emmeloord en omstreken.

Waarom u uw parketvloer door ons moet laten renoveren

 • Specialist op het gebied van parketrenovatie

 • Een unieke werkwijze

 • Professionele machines van de hoogste kwaliteit

Wat zijn de kosten voor parketvloerrenovatie?

De kosten voor het schuren en afwerken van de parketvloer van uw huis in Emmeloord zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters en de eventueel bijkomende behandelingen die naast het schuren van uw vloer noodzakelijk zijn. Omdat iedere situatie in deze uniek is inspecteren wij altijd eerst uw vloer en komen wij op basis van onze bevindingen met een offerte. Nadat u akkoord bent met de offerte, zullen wij aan de slag gaan met het volledig renoveren van uw parketvloer in Emmeloord. Uiteraard kunt u altijd contact met ons opnemen voor eventuele vragen met betrekking tot de kosten.

Samenwerken binnen 4 eenvoudige stappen

Contact opnemen

Wanneer u het contactformulier verzonden heeft, nemen we zo snel mogelijk contact met u op om de wensen te bespreken.

We komen langs om uw vloer te bekijken

Om ervoor te zorgen dat we een goed beeld hebben van uw vloer komen we bij u langs. We bespreken uw wensen en mogelijkheden.

Offerte maken

Nadat de benodigde werkzaamheden in kaart zijn gebracht maken we een offerte op.

Na akkoord gaan we aan de slag

Wanneer u akkoord bent met de offerte gaan we voor u aan de slag. We zorgen ervoor dat uw vloer er weer mooi en verzorgd uit komt te zien.

Unieke wijze van het renoveren van uw parketvloer in Emmeloord

De unieke werkwijze van parketrenovatie is wat ons onderscheidt van al onze concurrenten. Wij komen bij u langs in Emmeloord, beoordelen uw parketvloer en zullen vervolgens met een advies komen en, indien gewenst, een offerte op maat. Wanneer u akkoord bent met de offerte zullen we beginnen met de renovatie. Hiervoor gebruiken wij altijd de allerbeste machines. Dit is hoe wij te werk gaan:

 • We verwijderen de oude toplaag van uw vloer
 • De krassen, die ontstaan zijn tijdens het kaal schuren, worden weggehaald
 • Volledig stofvrij schuren (met eerste klas schuurpapier) door de machines aan te sluiten op zeer sterke stofzuigers
 • De gladgeschuurde vloer wordt gepolijst
 • De vloer wordt behandeld volgens de gekozen afwerking

Kan ik voorbereidingen treffen voor de parketrenovatie?

Om de renovatie van de parketvloer in uw huis in Emmeloord zo spoedig mogelijk te laten verlopen zijn er enkele maatregelen die u op voorhand kunt treffen. Hiermee voorkomt u dat onze mensen onnodig werk moeten verrichten en het proces langer dan enkele dagen zou duren. Ter voorbereiding zou u het volgende kunnen doen:

 • Zorg ervoor dat de te schuren ruimte volledig leeg is. Wij kunnen u eventueel helpen bij het leveren van een meubelcontainer
 • Heeft u hoge plinten, zorg er dan voor dat u deze voor de renovatie gelakt heeft
 • Hebben we afgesproken dat er nieuwe plinten komen, dan is het handig de oude plinten vooraf te verwijderen, inclusief spijkers
 • Zorg dat er geen kabels en snoeren op de vloer liggen.

 • U hoeft van tevoren niet alles af te plakken of te dweilen. Wij werken namelijk nagenoeg stofvrij om alles zo schoon en netjes mogelijk achter te laten.

Verschillende afwerkingsmogelijkheden voor het renoveren van uw parketvloer in Emmeloord

Het laatste onderdeel van het renoveren van uw parketvloer in Emmeloord is het afwerken van de vloer. Hierbij zijn verschillende opties mogelijk. Zo kunt u er voor kiezen om uw vloer te laten oliën, lakken, borstelen, logen, verouderen, kleuren of roken. De verschillende afwerkingsmogelijkheden geven ieder een andere uitstraling aan uw vloer. De keuze zal dus voornamelijk smaakafhankelijk zijn. Uiteraard kunnen wij u hierbij adviseren. Eén ding is zeker, en dat is dat u gerenoveerde parketvloer in Emmeloord er weer als herboren uit zal zien. Lees hieronder wat de verschillende afwerkingsmogelijkheden inhouden.

Vloer oliën

Wanneer u ervoor kiest om uw vloer af te werken met een olie maken we gebruik van een slijtvaste 2-componentenolie. Deze olie is te verkrijgen in meerdere kleuren.

Vloer kleuren

U kunt uw vloer natuurlijk ook voorzien van een nieuwe kleur. Hierbij kunt u onder andere kiezen uit dekkend zwart, dekkend wit en de bekende white wash.

Vloer logen

Bij het logen van uw vloer zorgen we ervoor dat het hout uitgebeten wordt, dit zorgt voor een sleetse uitstraling. Daarna werken we de vloer nog af met olie.

Vloer roken

Heeft u een eikenhouten vloer? Dan komt uw vloer mogelijk in aanmerking voor de kleurbewerking roken.

Vloer lakken

Wanneer u uw vloer liever voorziet van een lak neemt dit meestal twee of drie dagen in beslag. De lak is verkrijgbaar is verschillende glansgradaties.

Vloer verouderen

Hoe gek het ook klinkt, u kunt er bewust voor kiezen om uw vloer te verouderen. Dit geeft de vloer, zoals de naam al doet vermoeden, een mooie oude uitstraling.

Vloer borstelen

Kiest u voor het borstelen van uw vloer, dan kiest u voor meer geaccentueerde houtnerven. De vloer is na deze bewerking minder gevoelig voor slijtage.

Contact opnemen

Bent u woonachtig in Emmeloord en heeft u een parketvloer die toe is aan renovatie, dan zijn wij de professionele partij waar u naar op zoek bent. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op en wij komen vrijblijvend bij u langs in Emmeloord om uw vloer te bekijken en u te adviseren over een eventuele renovatie van uw parketvloer. Het is ook mogelijk om direct bij ons een vrijblijvende offerte aan te vragen.